Hälsingland, here we come!

.
Nu har några tyngder släppt från mina axlar... Slutbedömningen gick jättebra, jag är glad och stolt :-) Resten av dagen kommer spenderas i bilen. Under 70 långa mil för att vara exakt. Återkommer när jag installerat mig. Ciao!

Sugar for the soul

.
Ni får ursäkta att det är dåligt drag i bloggen just nu, det beror på att jag har och har haft väldigt mycket att göra samtidigt som det händer mycket i mitt liv just nu. Är väldigt trött både fysiskt och psykiskt så det ska bli skönt att åka hem till Söderhamn imorgonkväll. Hela lägenheten är full av resväskor och IKEA-påsar så någon inspirerande bild blir det inte ;-)  Idag har jag haft muntlig tentamen och sen bakat muffins till personalen på min VFU där jag går min sista dag imorgon :-/ Har trivts otroligt bra med både patienter och personal, de är värda alla muffins i världen!

Pepparkaka + stickat vitt + marinblått = <3

.
Kombinationen blått & vitt är min absoluta favorit i allt från inredning till kläder just nu. Och finns det något snyggare på sommaren tillsammans med en bränna? Min snygga kille är snygg året om men är extra snygg på sommaren när han blir brun som en pepparkaka utan att knappt vara utomhus ;-) Därför blev jag så glad när jag hittade den här fina stickade koftan på rea på HM för nästan ingenting! Postar priset som en kommentar så får ni gissa innan ni ser svaret ;-) Snygg och användbar i sommar tillsammans med E:s nya marinblå chinos och vita tygskor när vi ska ut och åka båt... ♥

Dubbelt upp

.
En himla smart grej man kan göra med en spegel är att ställa den bakom en samling ljus. Då ser det nämligen ut som om man har dubbelt så många ljus än vad man hade från början... Dessutom blir det himla fint :-)

I love you

.
Det här lilla hjärtat fick mitt stora hjärta för att han stod ut så länge när jag skulle gå omkring inne på Handplockat i helgen ;-) Nu hänger det på "tvättlinan" i köket.
.
Vill också passa på och säga grattis till min gamla klasskompis Eva och hennes Fredrik som fått en liten son! :-D Stort grattis ♥

Make a wish

.
Här är grejer som jag går och suktar efter just nu:
Fårskinn från Ikea
Skylt från Lexington
Kudde från Lexington
Lykta från Åhlens
Kamerastativ från Elgiganten 
Fat från Mateus fast i vitt
Bakskålar från Ib Laursen (Bild från Julias vita drömmar)
Överkast till soffan från HM Home

Känn ingen sorg för mig Göteborg

.
Jag börjar känna på mig att sista året på sjuksköterskeutbildningen kommer gå extremt fort - precis som de två år jag snart gått klart har gjort! Med det kommer funderingarna, vart ska vi ta vägen sen? Som det är nu står det mellan två städer med stora skillnader, vårt älskade Göteborg eller hem till gården - Söderhamn, där vi båda växt upp. Ser både för- och nackdelar med att flytta hem igen och samma sak med Gbg. Avståndet Gbg - Söderhamn är nästan lika stort som Lule - Söderhamn vilket gör att det blir långt till släkt och familj, gamla vänner och sommarstugor. Men å andra sidan är vi bra sugna på att pröva. Både jag och Erik har släkt i Gbg som vi hoppas skulle bli glada och ställa upp på telefonrådgivning om vi går vilse ;-) Dessutom har vi snart 2 års kötid i Gbg, inte så värst mycket att hänga i julgranen men bättre än inget. Några dagar innan vi tackade ja till utbildningar i Lule hade vi nämligen 2 lägenheter, en i guldhedstornet och en vid vattnet inne i centrum... Hur det blir får den som lever se ;-)

Sommarbädd

.
Nu har jag bäddat med nya påslakanet jag bloggade om här och stuvat om lite uppe på hyllan för att få det sommrigt och fint. Ser ni föresten vilka som sitter uppe på hyllan? Lilla kaninen från Maileg har fått en storebror! ;-) Hittade honom på vår lite utflykt till Älvsbyn och Handplockat i helgen och var bara tvungen att ta med honom hem. E ruskade bara på huvudet och sa "Men du har ju redan en" ;-) Är himla nöjd och här inne sover vi gott och drömmer om sommaren...

Knytgardiner

.
Här kommer halvdåliga bilder på nya gardinerna. Riktigt fina är de, släpper igenom lagom mycket ljus och passar perfekt till vår övriga inredning. Knytdetaljerna upptill var jobbiga att knyta men är verkligen pricken över I :-) Finns i grått, vitt och rosa och REAs just nu ut här.

Allt i hemmet Special

.
Jag letade efter Allt i hemmets specialtidning om lantlig inredning över hela Luleå men hittade den ingenstans. Så var jag och hälsade på en kompis i Piteå och gick in på världens minsta Konsum - där fanns den ;-) Jättemysig tidning verkligen. Väldigt lantligt men oh så fint! Massor av bra tips finns det i den också, både på fina prylar att köpa och hur man kan fixa med det man redan har :-) Rekommenderas!
.
Update - Tror ni inte att tidningen stod längst fram i tidningshyllan på Ica idag? Nåja... ;-)

Ib Laursen

.
Den här fina vispskålen i porslin från Ib Laursen fick jag med mig hem från Älvsbyn igår, så fin! Velade länge om jag skulle ta en vit eller en rosa men det blev en vit till slut. Blir sugen att baka bara jag ser den ;-) Nu önskar jag mig bakskålarna från samma märke, finns bl.a. här. Bakduk från Lexington.

Storforsen

.
Jag har verkligen haft världens mysigaste påskafton... Blev väckt med frukost på sängen och en söt lapp med en ledtråd. Ledtråden ledde till ett påskägg med ännu en söt lapp och en ny ledtråd, den ledde till ännu ett ägg med en ledtråd ;-) Till slut hittade jag ett stort påskägg fullt med godis ♥ Senare föreslog E att vi skulle ta en sväng till Älvsbyn och Storforsen. Vi gick in på Handplockat inne i "city" och där höll jag på att bli kvar - helmysig butik proppfull med fina prylar. Jag fick med mig lite grejer hem, ska visa senare :-) Sen åkte vi till Vidsel och Storforsen som ligger utanför Älvsbyn. Grymt mäktigt och väldigt väldigt vackert! På eftermiddagen blev det påskmiddag med massor av gott så nu tänker jag rulla över till soffan och ligga kvar där resten av kvällen ;-)
Hoppas ni haft en lika härlig dag!

Du är vad du äter

... Och det här påskägget fick E av mig! Bara för att jag tyckte det passade så himlans bra; "You are what you eat - Sweet" ;-)

Med en enkel tulipan...

Fick fina påsk-tulipaner av bästa E när vi var och handlade ♥ Jag trooor minsann att det är ett påskägg på gång också men man kan ju aldrig vara säker ;-) Ljuslyktorna är från Lagerhaus.

Påskris

.
Såhär fick vårt påskris i vardagsrummet set ut i år :-) Orkade inte hålla på med en massa fjädrar och mojs igårkväll så det får bli i riset i köket. "Påskäggen" i silver kanske vissa av er känner igen... Det är nämligen mina julkulor köpta i vintras - tyckr de är jätefina och de är ju faktiskt äggformade vilket gör att de kan knäcka extra som påskpynt också ;-)

Glad påsk!

Nu ska jag dra mig in till stan och fixa lite påskhemlisar, sen bli det ett kvällspass på praktiken och därefter - påskpyntning! Är lite sent ute i år men då får det stå framme en vecka längre istället. Kanske slänger in lite bilder imorgon :-)

Annorlunda kruka

.
Ni kanske såg min fina kaffe-burk i inlägget om köket för några dagar sedan? Det är en av mina favoriter även om den är gode sliten och locket är trasigt. Jag har faktiskt två likadana av den här mdellen men på den i bättre skick sitter locket fast och därför passar denna bättre som kruka. Burkar kan man hitta på de allra flesta loppisar för nästan inget alls (eller extremt mycket som t.ex. Ögonkakao och Örebro kex...) om man vill ha en lite annorlunda kruka som inte alla andra har :-) Jag är annars lite allergisk mot folk som har massor av olika sorters krukor som inte passar ihop i fönstret, men om de står för sig själva så här tycker jag det är himla fint och charmigt :-)

Rusk

När det är grått och trist ute som idag blir jag extra sugen på att köpa ett par stövlar från Hunter. Skulle vilja ha ett par svarta matta och vita cable socks till ♥ Tycker de är snygga och dessutom känns de användbara, både på hösten/vintern med fina sockar i och på sommaren på någon skön festival eller på promenixarna i Enskärs-skogen ;-)

Happy easter by Lush

Om man inte har lust att ge bort godis till påsk kan man alltid kolla in dessa söta påsk-badbomber från Lush. Har man tur får man ju själv vara med och använda presenten sen också ;-) Ett inredningstips med badbomber är att förvara dem i en fin större glasburk i badrummet, både fint och praktiskt :-)

Minihallen

.
Vår hall är 150x150 cm stor, eller borde jag säga liten? När jag skulle ta de här bilderna var jag tvungen att öppna dörren och stå ute och fota... ;-) För en skotokig person som jag krävs det bra förvaring och det tycker jag ändå det är på den här minimala ytan! Bänken med förvaring i passar precis in och har både skohylla och korgar för mössor och vantar. Ovanpå hatthyllan står en Sockerlåda som jag slänger ner lite allt möjligt i.  Skoskåpet är grymt smart och rymmer 8 par skor (12 om man får använda våld ;-)) - perfekt!

Spraya mera

.
Jag älskar att ha fina bilder framme och gärna i äldre ramar med mycket detaljer på. De flesta ramar vi har är köpta på diverse loppisar och har då varit guldfärgade. Då är sprayfärg på burk grejen! Vill man ha ramarna vita är det bara att ta bort baksidan och glaset, lägga ramen på en pappersvåd utomhus och gå loss med sprayflaskan 1-2 lager. Det blir jämt och fint och bäst av allt går det blixtsnabbt.
.
Bilderna i ramarna är två favoriter!  Den övre tog min farbror på min & E's studentbal och den undre tog min vän Anna vid samma tillfälle. Det lilla hjärtat i modellera som ligger i den ena ramen fick jag av E när vi hade varit tillsammans en vecka! Känns kul att ha det kvar med tanke på att vi närmar oss 7 och 1/2 år nu, hur många veckor är det liksom? ♥

White & Colour

Kolla vilka superfina burkar i plåt för tvättmedel! Vårt badrum är fult men inte hopplöst fult. Jag har en plan att åtminstone måla den träfärgade listen som sitter mitt på väggen och att sätta upp en hylla och några fina krokar där. De fina burkarna som är från House Doctor skulle mer än gärna få stå uppe på den hyllan :-) Studentkontot ekar tomt så någon shopping blir det inte för mig just nu. Är ni sugna kan man shoppa med 15% rabatt på Cest la vie, där även de fina burkarna finns,  om man uppger koden "Påsk 2011" i kassan :-)

Inspiration - böcker

.
Både dessa böcker av Anna Örnberg kan jag rekommendera om man gillar ljus och lantlig inredning. Mycket tips på hur man kan måla om möbler och prylar med olika tekniker, klä om möbler och göra om gamla grejer till nya inredningsdetaljer. Mycket fina bilder från olika hem är det också i båda böckerna. Såg att båda såldes billigt på Rusta just nu så om man är där och vill ha dessa kan man göra ett kap :-)

Tävling hos Hem & Lycka

.
Jag är med och tävlar hos Hem & Lycka om priser från Ellis Corner. De har verkligen massor av fint men några favoriter är deras fina porslin med texter som "En kopp solsken", "Kärlek"  och "Lycka", assietterna som liknar Mateus och kaniner från Maileg förstås ♥
.
Klicka här för att vara med och tävla du också :-)

Deppigt värre

.
Hade tänkt ta en promenad i det fina vädret vårvädret med strålande sol och blå himmel. Ville hitta några av mina favoritblommor, Vitsippor och ställa i en fin vas som ovan hos Ljuvligt hem & inredning. MEN så kom jag på... Finns det vitsippor i Luleå? Efter lite google verkar svaret vara nej eller åtminstone så är de väldigt ovanliga här uppe. Och det brukar då innebära att de även är fridlysta som de är i t.ex. Jämtland. Snacka om deprimerande, ingen vår utan vitsippor :-/ Här kan man ju inte bo kvar... ;-)
Ni som är urinvånare i Luleå, har ni sett Vitsippor här?

Tolix + slitet bord

.
Såhär skulle jag vilja ha om jag hade ett matrum! Stolarna från Tolix är bara för snygga, men galet dyra. Får se om jag åtminstone kan skaffa mig en någon gång i framtiden... ;-) Bilden är från ett reportage i Sköna Hem, hela artikeln kan man läsa här.

Pollymuffins

.
Nu luktar det Pollymuffins i hela lägenheten... Himla enkla att göra men så goda! De här chokladmuffinsen blir luftiga och syrliga tack vare citronskalet och med smälta Pollys inuti blir de supergoda. Receptet är från Leilas "A piece of cake" och är en riktigt favorit ♥ Det fina kakfatet fick jag av E på min födelsedag, hade inte ens önskat mig det utan han hade valt det själv, gullet :-)
.
Ingredienser till 12 st små muffins:
  • 150 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 påse Polly
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och blanda i gräddfil och rivet citronskal. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke - blanda! Häll sen ihop det torra med vätskan, låt gärna lite mjölklumpar vara kvar eftersom muffinsen blir luftigare och saftigare då. Fyll sen muffinsformarna till 2/3 och ploppa i några Polly. Tryck ner Pollysarna ordentligt annars kan de bli brända - been there done that! ;-)  In i ugnen i 12-15 minuter - klart! :-)

Bake a cake

.
När jag gått klart mitt pass imorgon och är ledig som normala människor är på söndagar tänker jag baka! Det blir ett favoritrecept från min husgud Leila Lindholm. Ett enkelt men supersmarrigt recept... ;-) Ni ska få se! Vill man själv baka finns hennes kanonbra kokböcker "A piece of cake" och "One more slice" men man kan också surfa in här och läsa hennes recept :-)

Lgh i Hela hemmet 5/9 -10

.
På begäran lägger jag upp artikeln om vår lägenhet som var med i Hela hemmet 5 Oktober förra året. Lägenheten såg minsann lite annorlunda ut... Och även jag! Kan man vara sådär blond?! Vill man läsa texten klickar man på bilderna för förstoring :-)

Äldre byrå

Jag vill byta ut våra två byråer från IKEA i sovrummet mot en fin äldre variant. Tror mitt sommarprojekt kommer bli att leta upp en liknande som den ovan från Villa Antik. Ser fram mot att ränna Hälsingland runt och tvinga E att svänga in vid varje Loppis-skylt vi ser... ;-)

A little bit of a living room

.
Jag får alltid ro i kroppen när det är nystädat, då vet man att det tar ett tag innan man måste städa igen... Här är en del av vardagsrummet som det ser ut idag. Nya gardinerna har inte hunnit komma upp ännu, ska hämta ut paketet med diverse olika godbitar i så fort nästa studiebidrag trillar in ;-). Nu ska jag ladda upp inför halvtidsbedömning på praktiken, jag trivs som fisken i vattnet! :-)

Jag har fångat en ängel

.
Den här lilla ängeln har jag fått av min älskade mormor ♥ Glaskupan med stjärnor på är SÅ FIN men tyvärr gick själva foten sönder i flytten från Hälsingland till Norrbotten. Ibland ställer jag ett silverfat som botten och ibland har jag den som här, bara som den är.

Klick, klick, flash

.
Åh gud vad roligt! Jag har vunnit en tävling där priset var en gratis photoshoot! :-D Efter fotograferingen och redigering får jag välja några bilder som jag sen får i digitalt format. Tänkte ta några fina bilder på mig och E ♥ Om det blir ute eller inne är inte bestämt ännu. Fotograferingen kommer troligen ske om några veckor innan jag åker till S-hamn för nästa praktikperiod. Spännande värre!

Vårt lilla kök

.
Här är vårt lilla kök! Det var ett svårt ljus att fota i idag men ni får ha överseende med att jag är nybörjare med kameran ;-) Köksmöblerna slipade och målade vi om hemma i garaget i sommras och tog med upp till Luleå. På hyllorna ovanför bordet byter jag ut porslin, ljuslyktor och annat efter humör och på "tvättlinan" hänger jag upp kort med klädnypor i trä som spraymålats vita. Vill man se fler bilder & detaljer har jag uppdaterat mitt album på Styleroom, lämna gärna en kommentar efter er om vad ni tycker så blir jag glad :-) Dit kommer man här!
Ska föresten börja uppdatera alla mina album på Styleroom då det hänt en del sen sist. Blir dessutom bättre bilder med systemkameran :-)

Tvål

.
Finns det något fulare än tvålpumparna i plast man får med i affären? Ofta med någon ful plastfrukt på framsidan... En enkel men effektiv detalj blir då att köpa en fin tvålpump :-) Synd bara att ingen tvålpump vill bo hos hos, de går sönder direkt. Just nu kör vi på en gammal hederlig soap-bar med Melon doft från Krusmyntagården på Gotland. Fick ett helt gäng tvålar av lillasyster och mamma sist vi var där ♥ Annars är Lush's Karma soap en favorit.

Nya kategorier

Nu har jag tagit bort kategorin "Inredning" och istället delat upp den i;
  • Badrum
  • Kök
  • Sovrum
  • Vardagsrum
Tänkte att det skulle bli lite lättare att hitta det man var intresserad av såhär då jag mest skriver om inredning och den kategorin kanske blir stor och jobbig att leta i.
.
Imorgon tänkte jag ta lite bilder på hur vårt kök ser ut så räkna med påfyllning i kategorin "Kök" imorgon :-)

Inspiration & bloggtips

.
Nu när jag var inne på en av mina favoritbloggar såg jag att hon minsann hade en kanna från Mateus i grått som vas till sina knoppar. *Skriver upp den på önskelistan också* ;-) Bloggen heter Ljuvligt hem & inredning och är en av mina favoriter. Innehåller massor av fina bilder från ett riktigt lantligt drömhus, recept och om familj då tjejen som skriver nyss fått en liten bebis.  Bild från Ljuvligt hem & inredning.

Mateus

En av mina fina klasskompisar, Ida, pratade väldigt gott om porslin från Mateus. Jag hade aldrig hört talas om märket så det var jag tvungen att kolla upp. Fatet med fjärilar är verkligen fantastiskt fint! Som gjord att servera någon sommrig sallad i eller kanske färskpotatis på en midsommarafton ute i skärgården... ♥ Den lilla skålen med fjärilar på var också himla fin. Båda finns i flera fina färger.  Kanske något att önska sig i födelsedagspresent? Blir ju snart 22 :-)

Stoneface

.
Min fina stenängel får flytta runt i lägenheten lite då och då eftersom hon är så himmelens fin. Just stora stenänglar råkar också vara en last, just nu har jag 3... ;-) Denna är från Miljögården men är köpt på Glössbo Möbler, en mysig möbel- och inredningsbutik mitt ute på vischan i Hälsingland (ko-doft ingår!).

Vila

.
Älskar de här rostiga bokstäverna i gjutgärn... Skulle vilja ha kombinationen ovan i sovrummet :-) Från Gårdsromantik.

Lilla hund

.
Eriks pappa har en tryffelhund som heter Lilla hund - ullig, gullig och hur mysig som helst! Hittade några sommarbilder på henne ute på underbara Enskär. Vi skulle gärna vilja ha en egen vovve men har inte riktigt bestämt oss för hur det ska bli... I sånt fall lutar det åt en Mops eller en pudel :-)

Nybäddat

.
Jag älskar att bädda nytt! Grymt enkelt sätt att ändra om lite i rummet, just nu kör jag på ljusblått som ni kanske ser... Påslakanet är en julklapp, ulliga kuddarna är från IKEA och den ljusblåa kudden från Lexington. Lilla kaninen från Maileg fick också vara med :-)

Älskar dig

.
De här söta kopparna köpte jag när E och jag skulle flytta ihop i vår första lägenhet. Perfekta att servera frukost på säng i eller komma med när någon sitter och sliter sitt hår över en väldigt tråkig Psykiatri-bok... Då kan man le i eländet ;-)

Ljus i mitt hus

.
Jag har som så många andra en grej för ljus. Man kan verkligen förändra ett helt rum med ljus! Lysa upp mörka hörn, belysa fina grejer man har eller bara skapa lite mysstämmning som ingen lampa fixar ;-) Min allra käraste ljuskälla är min underbara golvkandelaber ♥ Den är köpt på Smaksak i Gävle och därefter smugglad i en ca 1 m hög låda till bilen utan att min älskade sambo märkte det... (han tyckte att jag shoppat nog den dagen, jag höll inte med... ;-P).

Blå vitt

.
Var och kikade lite inne i stan efter blodgivningen - det är verkligen REA överallt nu. För någon vecka sedan var jag på Twilfit och kollade på ett par fina pyjamasbyxor men tyckte de var lite för dyra, nu såldes de för halva priset! Så otroligt fina och mysiga med knapparna och rosetten, love them ♥

Ingen dålig förlovning

.
Erik visade mig det här klippet och jag min lipsill började grina förstås, så gulligt! Jag tycker min egen förlovning var helt perfekt den med... Det var 2008 när E & jag var på Gotland. Fick min fina ring under ett träd på en bänk med utsikt över havet och hela Visby. Elin ♥ Erik för alltid för alltid :-)

Sommarmorgon

.
Såna här morgnar är efterlängtade nu... Speciellt när det är grått och molnigt ute som idag. Ska ge mig iväg och ge blod strax. Det tar inte lång tid och jag känner inte av det över huvud taget (första gången mådde jag dåligt men inte efter det). Har du möjlighet - ge blod! Här kan man läsa mer om vad som krävs av dig, hur det går till och vad blodet faktiskt används till. Nästa gång kan det vara ditt barn, din pojkvän, din mamma eller du själv som är i akut behov av blod, tänk på det...

Ge mig ett hus...

.
Åh kära någon vad jag längtar tills man har ett eget hus att fixa och dona i. Jag vill renovera, måla, tapetsera och planera! Är grymt avis på alla kompisar som köper och bygger hus nu! Men snart är det bara 1 år kvar av min och E;s utbildning - sen är det fritt fram att lämna denna 70-tals lägga... Något jag absolut vill ha i mitt blivande hus är den fantastiska tapeten med fåglar på från Boråstapeters kollektion Falsterbo. Älskar den ♥ En annan favorit är min fina bakgrund här på bloggen - Borås tapeters New classics. Min kära far som jobbar på Colorama hade snickrat fågelkolkar till alla släktingar i julas. Gissa vad han hade slagit in dem i? Just det, Falsterbotapeten. Bra smak farsan ;-)

Industrilampor



Jag funderar över om det skulle vara fint med lampor i "industristil" som sänglampor. Är otroligt trött på våra nattygsbord som köptes lite i panik på IKEA i brist på andra. Skulle vara kul att prova en lite annorlunda stil med nya bord och lampor. Kanske pallar som bord, en sån här snygg industrilampa ovanpå tillsammans med fräsha sängkläder i blå-vitt och lite Lexington förstås ;-) Båda lamporna är från Ellos

Nordic Water Peace



Eftersom jag har världens bästa kille blev det Ben & Jerry's även denna måndag ;-) Vi provade den nya smaken "Nordic Water Peace" och den var rent ut sagt tokgod! Verkligen lagom mycket choklad, kakbitar och små peace-märken av mjölkchoklad... Mmm! ♥

Maileg

.
Jag är tookig i Mailegs sockersöta kaniner! Får jag någon gång barn tänker jag lätt ange dem som anledning att köpa flera... ;-) Den ovan på bilden var bara för fin så den är påväg hem till mig, barnlös eller ej! Han ska få sitta på en vit pinnstol i vårt sovrum och se söt ut :-)
Bild från Julias vita drömmar

Lantliv

.
Idag är jag ledig från praktiken så därför tänker jag ta det lugnt och njuta av nya Lantliv nu på morgonen :-) Fick en helårsprenumenation i julklapp av min älskade mormor och det är jag verkligen glad över ♥ Ni som inte läst LL förut och gillar lantlig/marin/shabby/vit/eko/antik inredning tycker jag ska prova. Man behöver inte skrämmas av namnet och tro att det endast är bondgårdar med... De brukar ha en bra blandning på reportage och jag hittar alltid något som inspirerar mig till ny ideér :-)

Bestickbukett

.
Kolla vad jag hittat! Superfina bestick som passar perfekt till tallrikarna. Och grymt billiga dessutom. Jag = nöjd tjej :-) Har man fina bestick och porslin kan det vara kul att ha dem framme istället för att ha dem instängda i ett skåp där man inte ser dem. Jag har en hylla över köksbordet där jag ställer upp fina skålar, glas och nu - nya besticken i en syltburk :-)

Halv 8 hos mig i Luleå

.
Japp, Halv 8 hos mig kommer att spela in ett avsnitt i Luleå - och jag fick ett erbjudande om att vara med! Hahaha De som känner mig skrattar nog lika mycket som jag nu eftersom jag verkligen är hopplöst dålig på att laga mat. Senast igår brände jag en bearnaisesås som jag skulle värma! Så någon medverkan för mig blir det inte... ;-) En av få rätter jag faktiskt kan laga är den ovan - Pasta och Lax med sås av purjolök & Creme fraiche. Himla gott och t.o.m. jag lyckas :-) Man steker och kryddar laxen, bryner purjon och häller i creme fraiche som får värmas upp. Vill man kan man riva i lite lime. Serveras med t.ex. pasta och ruccola - mums!

Tick tack

.
Det var den här fina klockan som fick följa med hem från Gårdsromantik igår! Den är stor, 60 cm i diameter och pryder sin plats fint fast den inte kommit upp på väggen ännu. Jag har velat ha en större klocka med romerska siffror och den här passade perfekt. Såg den först på Gårdsromantiks hemsida och när vi kom ut till Gammelstad fanns det bara ett ex kvar! ( den hade tydligen varit med någon inredningstidning och sen sålt som smör)... Jag är SÅ nöjd :-)

Sweet dreams

Det här vill jag bädda med i sommar. Får samma känsla som när jag vaknar upp ute i sommarstugan, hör vågorna klucka och fiskmåsarna skrika bara av att titta på kombinationen... :-) Kudde från Lexington & påslakan från Ellos.

Delicatobollar

.
Tror nog att jag tänker röra ihop Delicatobollar ikväll, de är verkligen jobbigt goda! Tror att jag lade upp receptet i min gamla blogg men här kommer det igen om någon vill prova :-)
Du behöver;
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 msk kaffe
  • 3 dl havregryn
  • 150 g blockchoklad
  • Kokos
- Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, kakao och kaffe i en bunke (helst med elvisp). Mixa havregrynen och blanda i. Om smeten är för varm att rulla bollar av kan man ställa in bunken i kylskåp några minuter. Smält blockchokladen i ett vattenbad. Rulla sen bollar, rulla bollarna i den smälta chokladen och sen i kokos - klart! Yummie... ♥

Gårdsromantik i Gammelstad

.
Jag och E tog en mysig tur ut till Gammelstad nu på eftermiddagen. Solen sken, taken droppade och det var så mycket vår i luften att jag blev alldeles lycklig. Ännu lyckligare blev jag när vi gick in på inredningsbutiken Gårdsromantik - jag ville ha allt! Fick med mig en grej hem som jag är otroligt nöjd med, ska visa senare när den är uppackad och på plats... ;-) Maud som äger Gårdsromantik har också webshop och en blogg som man kommer till här! Bild från Gårdsromantiks hemsida.

Raise your glass

.
Drack just juice i ett sånt här fint glas och det kändes då inte som någon vanlig hederlig lördag! Råkade krascha ett redan innan jag hunnit innanför dörren men som tur är var de inte dyra - 10 kronor styck för att vara exakt ;-) Dagen kommer bestå av att hämta en vän på tågstationen och sen en tripp till Gammelstad. Sen blir det finmiddag med hjärtat ♥

Clean cotton

.
Att jag är en sucker för Lexington har väll ingen missat... Älskar mina gräddvita American towels eftersom de är så fluffiga och fina! Tillsammans med ett doftljus blir t.o.m. vårt tråkiga badrum lite lyxigt ;-) Handdukarna är köpta på supermysiga butiken Kustnära i Visby - missa inte om ni är där :-)

Friday, I'm in love!

.
Fina E är lite krasslig och därav mycket gnällig (finns det någon svårare åkomma än en kille med förkylning liksom? ;-P). Jag ska bädda ner honom i soffan och pussa upp honom tills han blir gladare, har saknat honom hela veckan när man gått om varandra med praktik/skola! Men först blir det storhandling. Sen - Finally friday ♥

Vår = Converse

Ett säkert tecken på att det är vår är när man ser Converse på var och varannan ;-) Om det är "mode" eller inte för man väll bestämma själv, men jag tycker i alla fall att det är fräsha och grymt bekväma skor! I Luleå är det fortfarande lite slaskigt och därför har jag inte vågat inviga mina fina vita Converse Slim. Slim är den nyaste modellen som är just som namnet antyder - för lite smalare fötter. Passar mig perfekt! Gillar deras andra modell "Ligt" också då de är ännu tightare på foten. Kommer nog knycka min syrras blå Light när jag åker hem till Hälsingland om några veckor ;-)

Breakfast

.
Nya fina frukostskålarna! Har letat efter vita länge men bara hittat lila och gröna - nu hittade jag dem äntligen :-)

Ny bloggdesign

Åh vad jag älskar min fina bloggdesign! Verkligen precis som jag själv hade velat kunna göra den om jag varit smart nog ;-) Det är duktiga Linnéa som hjälpt mig, tusen tack ♥
För visst blev det fint? Och nu finns det ingen ursäkt att inte kommentera längre - kommentarsfunktionen fungerar nu som den ska! ;-D

Sommar, sol och bruna ben

Men kolla så tokfin bikini! Inte konstigt att man längtar till sommaren nu :-)

Tine K

.
Tine K är ett inredningsmärke med massor av fint, gillar särskilt deras fina lampskärmar i ljusrosa :-) Nu kan man shoppa ett litet urval billigare än annars på Campadre (som för övrigt är en himla bra sida!). Jag skulle vilja ha en "Trueborder-kudde" att ha bakom huvudet i soffan och eftersom jag fick 49 av 50 poäng på Psykiatri-tentan kanske jag är värd det... ;-)

Styleroom.se

Åh vad jag blev glad när jag gick in på Styleroom och såg att 5 personer lagt till ett av mina album på vårt vardagsrum som "favoriter" :-) Mycket gamla bilder tagna med gamla kameran men kul att se hur det såg ut hos oss förr... Har också bilder på köket, sovrummet och lite annat smått och gott för den som är nyfiken :-) Här kan man kika. Vill man ha grym inspiration inom inredning är Styleroom ett hett tips, massor av fina hem att ta del av :-)

Inspiration

.
Jag är smått besatt av filmen "Marie Antoinette" med Kirsten Dunst, regisserad av Sofia Coppola. Älskar miljön, älskar kläderna, älskar möblerna och stilen, älskar ALLT! Så gissa om ett besök på Versaille står högt på listan om vi lyckas komma iväg till Paris i sommar? :-)

New York Super Fudge Chunk

Ikväll lyxar jag till det ordentligt och firar att första dagen på praktiken var grymt intressant och att min handledare var snäll och duktig, tror att jag kommer trivas mer än bra! :-) Supergoda BJ New york Super fudge chunk ätandes i sängen med "En unge i minuten" på TV och sovmorgon imorgon - Lovely!

Villa antik

.
Tyvärr blev det ingen tripp till Älvsbyn den här helgen p.g.a. det trista vädret med regn och rusk. Tur då att internet finns så att man kan få sin dos av fina möbler och inredning. Ett ställe jag varmt kan rekommendera både på internet och i verkliga livet är Villa Antik i Ockelbo (Home of Daniel Westling ni vet). De köper in möbler som de renoverar och sen säljer, de har också hembakat fika :-) Hela vårt vardagsrum är i princip därifrån; tv-bänken, soffbordet, linneskåpet och ett litet bord som vi har tidningar och annat på. Kommer definitivt åka dit både en och två gånger i sommar :-) På deras hemsida kan man se lite bilder, annars finns de även på Facebook. Bild lånad från Villa antiks hemsida.

Randigt

Älskar den här fina koftan! Väldigt mycket jag och värd varenda krona enligt mina fina klasskompisar. Kommer användas flitigt i sommar med shorts, Ray ban Wayfarers och vita, låga Converse i skärgården, mhm!
.
Appropå fina klasskompisar så träffade jag vissa av dem för sista gången på drygt 5 månader idag :-/ Sorgligt värre blev det när vi skulle säga hejdå, kommer sakna alla..!

RSS 2.0