Söt liten sak

.
Den här lilla saken gillar jag skarpt! En blomspruta! Perfekt till mina murgrönor och till dammiga blad. Att den dessutom är himla fin där den står i fönstret är en bonus :-) Blomsprutan är av märket IB Laursen och är köpt på mysiga butiken Ombonat i Hudiksvall - missa inte ni som bor i närheten!

Har blondiner roligare?

.
Imorgon ska jag till frissan och fräscha upp håret som ser ut som en höstack just nu. Som vanligt får jag ångest över vilken färg jag vill ha... Jag trivs i nästan alla färger och har haft de flesta; blond, ljusbrun, mörkbrun, svart, röd... Imorgon lutar det åt att friska upp det blonda, en kolabrun ton med ljusa slingor eller riktigt mörkt som på bilderna ovan! Tycker det är himla svårt att bestämma sig... :-S
.
Hjälp... Vilken färg tycker ni är finast på mig?

Tekakor & äppelthe

.
Kvällsfikar med nybakade tekakor och äppelthe från Kusmi, mmm! ♥
Receptet är från Leila Lindholms A piece of cake.
.
5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g jäst
8-9 dl vetemjöl
.
Värm mjölken till ca 50°. Häll i havregryn, salt och sirap och låt svälla i 20 minuter.
Smält smöret och rör ner i blandningen. Smula ner jästen och blanda ordentligt. Tillsätt sen mjölet lite i taget till det blir en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Knåda degen på mjölat underlag, dela den och kavla ut till runda kakor, ca 1 cm tjocka. Nagga varje kaka med en gaffel och låt jäsa på en bakpappersklädd plåt i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter - Klart!

Hello cupcake!

.
Åh vad kul att Leila snart kommer ut med en ny bok, Hello cupcake! Full med smarriga muffinsrecept, mmm... ♥ Kommer absolut inhandlas av moi :-) Nu ska jag baka bröd med recept från en annan av Leilas böcker; supermysiga Piece of cake. Resultat kommer senare :-)

Back in the days!

.
Jag ÄLSKAR gamla bilder! Inget gör mig mer glad än fina bilder på de jag tycker om runtomkring mig. Tycker äldre bilder är otroligt fina samtidigt som de berättar sin historia från länge sedan, här om min släkt. Sist jag var hos min älskade farmor & farfar satt vi och gick igenom gamla album och jag fick med mig en hög med bilder hem. Nu har jag hängt upp dem över köksbordet i linan som hänger mellan hyllkonsollerna. Perfekt att kunna byta ofta om man har många bilder man gillar :-)
.
.
Världens vackraste farmor & farfar på sin bröllopsdag ♥ För några år sedan firade de guldbröllop (50 år) :-)
.
.
Sötaste faster Monika och gulle-pappa som bebis! Farfar som liten :-)
.
.
Stiliga farfar som gjort lumpen!
.
.
Världens coolaste bild på min moster Jessan som bebis!
.
.
Knubbig, söt, liten mamma med docka i vagn och moster Kia, lika glad som alltid :-D

Höstmys i Ester Eleonora

Åh, nu blev jag lite kär i höstnyheterna från Ester Eleonora! Speciellt i de urmysiga sjalarna ovan ♥ Skulle vilja ha båda i höst och vinter om man får drömma lite :-) Köpte ju en lite mer somrig Ester-sjal på rea för ett tag sedan som jag ÄLSKAR, supermjuk och fin är den men en höstigare variant får mer än gärna flytta in i min garderob :-) Bilder från Creative Lounge

Monday morning

.
Idag börjar mitt sista år som sjuksköterskestudent, det känns bra att vara på sluttampen och jag ser verkligen fram mot att vara färdigutbildad SSK nästa sommar :-) E har sin första dag på  praktiken på barnhabiliteringen hemma i Hälsingland, lycka till älskling! ♥ Nu ska jag surpla upp alla marshmallows,  sleva i mig lite yoghurt med blåbär och sedan göra mig redo för skolan. Ha en fin dag!

Supersmarrig snickerskaka

.
Snickerskaka är så gott att man kan bli tokig ♥ Har du inte provat det innan så gör det genast! Det fina kakfatet fick jag ärva av när min gammelfarmor Signe gick bort. När min kusin Anna fick barn för några år sedan var vi 5 generationer och Signe fick ett barnbarnsbarnbarn, ganska häftigt! Men åter till snickerskakan - släng ihop en nu och njut till en film ikväll! Det ska jag göra, det där brödet bakar jag imorgonkväll ;-)
.
1 burk Skippy's jordnötssmör
1 dl kokos
1 dl socker
2 dl ljus sirap
8-9 dl corn flakes (typ special K inte för tunna)
1 tsk vaniljsocker
.
Ljus bakchoklad, en kaka
.
Blanda ihop Skippy's, kokos, socker och sirap och värm upp så att det flyter ihop. Blanda ner vaniljsocker och corn flakes och mosa dem en gnutta med en slev. Bred sedan ut allt i en långpanna klädd med smörpapper. Ställ in i frysen och låt stelna (ca. 30 minuter).
.
När kakan stelnat - smält chokladen i vattenbad eller i mikron och bred på kakan. Ställ tillbaka i frysen i ca 1 timme. Ta ut, skär kakan i rutor och njuuut! ♥

Öppna hyllor?

.
Jag tycker det är himla fint med öppna hyllor i kök, speciellt om man har massa fint porslin och prylar som man gärna tittar på :-) Nu bor vi ännu i en hyresrätt och att riva ner köksskåpen kommer inte ske... Men att plocka bort dörrarna på köksskåpen går ju faktiskt! Jag frågade min älskade sambo och han visste inte riktigt vad han tyckte, ser det kanske lite väl rörigt och stökigt ut?

The Kitchen Aid

.
Denna fantastiska manick... ♥ Nu står den på plats på köksbänken i Lule! Tycker att ni som funderar över att köpa en ska slå till och unna er en KA. Visst kostar de en rejäl slant men å andra sidan hoppas åtminstone jag att den ska hålla i flera flera år och tjäna in sitt pris både i smakpoäng och lycka ;-)
.
Jag använder min KA flera gånger i veckan. Inte nödvändigtvis enbart för att baka onyttigheter (även om det förekommer... hehe) utan för att baka bröd (ska visa ett favvorecept ikväll), göra hemmagjort mos, vispa upp bakverk som man får stå med tills det växer mossa på en med vanlig elvisp (t.ex. maräng & macaroons...) - bara fantasin som sätter gränser egentligen ;-)

Lyskväll

.
Ikväll är det Lyskväll i Söderhamns skärgård. Det brukar innebära att tusentals marschaller tänds längs vattnet och vissa ser det som en tävling sommarstugorna emellan vem som får det finast ;-) I min släkt brukar vi alltid samlas allihopa, äta god mat nere vid sjön och ha det supermysigt. Kvällen avslutas med att vi tuffar runt sakta i båten och kollar på alla ljus. Nu får jag tårar i ögonen för att jag saknar min fina släkt... ♥
.
Önskar självklart att jag kunde vara med ikväll och extra jobbigt är det förstås eftersom att även E är där nere :-/ Men nu ska jag inte hänga läpp, har ju ordnat en egen liten lyskväll här i norr! Ljuslyktorna på bordet köpte jag för 20:-. Så enkla men så fina :-) De med "galler" inhandlades på Blå gården och är från Lisbeth Dahl. Den fina skålen har jag fått i present av min fina vän Anna ♥

Nigela Lawson's living kitchen

.
Så kom de äntligen, mina fina köksredskap från Nigella Lawson som jag beställde när Campadre hade en kampanj av märket. Jag är supernöjd! :-D Alla redskapen känns väldigt "gedigna" och är superfina med sin emalj och cremevita färg. Just nu står de i plåtburken jag fyndade på loppis i början av sommaren :-) Har inte riktigt vågat använda dem ännu utan de har mest fått stå och se fina ut men användas ska de ;-)

Favorithörnan

.
I den här hörnan av vardagsrummet trivs jag utmärkt! Här brukar jag gosa ner mig i schäslongen med mysiga filten från Lagerhouse framför en film, sitta och surfa med smarta "surfbordet" från IKEA i knät, plugga och lyssna på musik så det dunkar i rutorna ;-D Får lite "library-feeling" över det här hörnet! Medicinböckerna jag fick ärva, krukan jag köpte på loppis för en 10:a, ljusstakarna, glaskaraffen ochden grå fårfällen är nya tillskott i hörnan i höst :-)

Ordning & reda

.
När vi kom upp till Lule för en vecka sedan var plankan som sitter över kaklet bajsbrun och stången med krokar satt för lågt vilket gjorde att man i princip inte hade något hängande där. Nu är plankan skinande vit och stången med krokarna är uppflyttad. Diskmedelspumpen från Cult design är också den kanon - plus att man håller reda på vart diskborsten håller hus ;-)

Hemtrevnad

.
När jag var liten hade mamma alltid Hemtrevnad i köksfönstret. På julen satt det små tomtenissar i den och på påsken kycklingar - jag älskade den! Lite nostalgi över denna växt är det alltså hos mig samtidigt som den är väldigt lättskött, grön & lummig. Har planterat min Hemtrevnad i en superfin kruka som jag köpte på Handplockat i Älvsbyn igår. Vi var där och kollade när Movits! spelade och jag passade såklart på att smita in på Handplockat ;-)
.
När vi kom hem på kvällen och jag precis skulle öppna dörren går påsen sönder och krukan faller i asfalten! :-S 3 stora bitar var resultatet men tack och lov gick det att limma ihop igen med Karlssons klister :-) Tillsammans med Hemtrevnaden blev det himla charmigt och de pryder sin plats fint uppe på hyllan över köksbordet :-)

Blommigt & mysigt

.
Såhär mysigt är det i vårt sovrum just nu :-) Lite mörkare och ruffare till hösten. Det är grått och mulet ute idag så ljuset är inte det bästa för fotografering, speciellt inte då det är en grön djungel utanför sovrumsfönstret ;-) Påslakanet är gudomligt mjukt och skönt att sova i! Alvine kvist från IKEA är namnet på det och knappkuddarna från HM Home har vi haft i soffan tidigare. Nya orkideérna trivs bra i fönstret och blommar för fullt... Här sover man gott ♥

Pure by DKNY

.
Fick DKNY Pure av min kära mamma och nu kan jag inte sluta sniffa på mig själv! Till alla vanilj-älskare är det en given hit men också för de som brukar tycka att andra parfymer med vanilj är för tunga - den här är enligt mig alldeleds lagom samtidigt som den känns fräsh. Mmm! ♥
.
Toppnoterna och hjärtnoterna är mjuka och blommiga och utgörs av rosenblad, lotusblomma, jasmin, fresia och orkidé. Doften avrundas sedan med mjuk värme i skepnad av vit bärnsten, krämigt sandelträ och en droppe vaniljvatten. Från Kicks

I'm back!

.
Skylt från Lexington, ska visa den på plats senare ;-)
.
Hej kära ni! Nu har jag haft en veckas ordentlig semester tillsammans med mitt hjärta här i Luleå, ledig från både jobb och blogg! Nu är det back to buisness som gäller - nya objektivet är hämtat, E har åkt hem till Hälsingland där han ska ha praktik i 2 månader (hur jag ska överleva det tar vi i ett annat inlägg... ;-P) och på måndag börjar jag mitt sista år som sjuksköterskestudent :-) Vi har fixat och donat en del här hemma så jag har massor av kul att blogga om. Ska försöka slänga upp några inlägg redan idag har jag tänkt :-)

Yay!

.
Hurra! Lagom till vi anländer till Luleå kommer också ett -förhoppningsvis- prima objektiv till mig från Scandinavian photo på posten. Mycket uppdateringar och bilder ska det bli i den här sommarlovs-slummrande bloggen i höst, be sure of it! :-D

Hejdå Hälsingland!

.
Vi har haft underbara dagar vid havet... Jag & E har varit hundvakt åt sötaste tryffelhunden i stan - Lilla hund. Jag älskar verkligen att vara ute på Enskär, får som ett lugn i hela kroppen och både E och jag njuter till fullo där ute. Det är Söderhamns skärgård jag kommer sakna allra mest nu när vi tuffar hemåt imorgon (förutom släkt & vänner förstås ♥). Bilen är verkligen fullastad. Lägg till vinterdäck till den packning jag räknade upp tidigare, jises... Men nu är vi snart hemma hos oss i "riktiga Norrland" ;-) Hejdå Hälsingland - Hej Norrbotten!

Semester!

.
Men nu ni, äntligen har jag semester! :-D Solen skiner och packningen står redo - nu åker jag ut till min underbara sjöman i några dagar ♥ Har packat det mesta som ska med upp till Luleå i slutet av nästa vecka - thank god att det blev en kombi kan jag meddela... ;-) 3 proppfulla IKEA-kassar, 3 resväskor, en stor kartong innehållande en Kitchen Aid och ännu en kartong för glasbunken, 2 mattor, 1 tavla, en stor betongkruka också lite smågrejer som inte får plats någon annan stans (typ en jordglob...). Ska vli så KUL att plocka upp allt hemma :-) Men nu - semester i skärgården!

Personligt hemma

Jag får ibland frågan hur man får det mysigt och personligt hemma... Nu är jag ingen expert men jag tänkte tipsa om hur jag tänker & gör :-)
.
♥ Foton
- Sprid bilder på personer/saker/djur du tycker om runt omkring dig. Framkalla en bunt av bilder från en resa du gjort, på dig & din kärlek, på dina barn eller vad som helst! En favorit hemma hos mig är att leta efter äldre svart-vita foton på t.ex. föräldrar/morföräldrar. Skippa IKEAS färdiga, dina egna är så mycket finare... Hur man vill visa upp sina foton är förstås superindividuellt. Tavelvägg, på tavellister, samlade i grupp på ett skåp, förstoring, på en tvättlina... Men skippa intryckt i en bokhylla! Foton ska synas om de ska vara någon mening att ha dem framme ;-)
.
.
♥ Textilier
- Tyg är viktigt! Slösa med tyg så blir det mysigt automatiskt ;-) Många kuddar i soffan och i sängen, riktiga gardiner - inga jäkla panel ;-) och kanske några mysiga filtar att slänga över ett armstöd eller sängkanten gör susen.
.
.
♥ Blanda!
- Försök att blanda nytt och gammalt så blir det åtminstone lite unikt :-) Ikea är superbra. Men om hela ditt vardagsrum heter "Lack + Ektorp" så kanske det känns lite trist (been there!). Var inte rädd för loppisar och begagnat. Köp gamla ramar, möbler eller tyg och sy en kudde av så blir det genast lite finare och mycket mer personligt. Blanda upp med nya saker du gillar så har du något personligt som är 100 gg finare än ett hem som ser ut att komma från en katalog...
.
.
♥ Detaljer
- Har du något som du gillar extra mycket inom inredning? Jag kan räkna upp massor; silverljusstakar, stenänglar, foton, stjärnor, fint glas & porslin... Använd allt det där du gillar och sprid ut dem hemma så blir du glad vart du än vänder dig. Det blir också finare att t.ex. nöja sig med stjärnor på kuddar och ljuslyktor i ett rum och sätta gardiner, filtar, mattor etc. i ett annat.
.
.
♥ Växter
- I ett hem där färgskalan inte är så spretig blir det otroligt snyggt och fräscht med gröna växter, perfekt eftersom de finns så mycket billiga alternativ! Murgrönor, plättar i luften och hjärtan på tråd kan man hitta på Ica för en femtiolapp. Jag tycker ofta att folk har för lite växter hemma. Ställ inte bara i fönstret utan på bord, skåp eller i små samlingar med ljus och någon fin pryl så blir det himla fint :-)
.
.
♥ Också var det det här med färg...
- Jag vet att jag är feg på färg. Just nu känner jag helt enkelt inte för att ha en massa färg heller. Jag kör med vitt, grått, metall och i mycket små mängder blått hemma hos oss. Om man använder samma färger överallt blir det ganska harmoniskt tycker jag. En relativt ny upptäckt för mig är dock att det INTE är mysigt med helvitt. Att däremot blanda upp vitt med en annan färg blir super ;-) Jag ♥ Vitt & grått...
.
.
♥ Lyssna inte på så mycket tips ;-D
- Vad folk än säger så är det du som ska trivas mest hemma hos dig sjäv... "ALLA har ju sånna där ljushus" - Och? Gillar man något ska man strunta i vad andra tycker om det. "Guuuud, vad opraktisk med en vit soffa!" - Mm, men den är FIN, så det så! Och hela den här listan... Håller du inte med så tycker jag du ska strunta i den ;-) Känner du dig lost och gillar en idé så kör på och börja fixa om hemma! :-D
.

Blå gården - Butik & fik

Bilder från Blå gårdens Facebooksida
.
Har varit på en liten runda i närkvarteren - Marma närmare bestämt! Besökte min fina vän Anna's mammas butik & fik "Blå gården", supermysigt ställe! Vi fikade god paj och jag köpte ett tjusigt kakfat som de i butiken använde med en blomma på. Ljuslyktor från ett av mina favoritmärken, Lisbeth Dahl fick också följa med hem. Rekommenderar verkligen ett besök på Blå gården! :-)
.
För övrigt är jag grymt less på suddiga bilder om ni undrar varför det är glest mellan inläggen. Nytt objektiv är på gång och är förhoppningsvis med upp till Luleå nästa vecka :-D

Odd molly

.
.
Tips från coachen - Idag säljer Campadre underbara Odd Molly! De brukar gå åt som smör i solsken men jag tänker mobilsurfa mig dit och se om det finns några fynd (om jag hinner få någon rast på jobbet d.v.s.!)  Här kan man bli medlem på Campadre och göra ett snyggt fynd idag :-)

Nya pärlan

Idag har vi hämtat vår nya bil, en tokfin Ford Focus! Likadan som på bilden fast vår är en kombi. Vi är supernöjda :-D Vår förra bil som vi ärvde av svärmor a.k.a. "lilla rosa" från -88 höll ut länge i ur & skur, i isande kyla och under flera långa resor till och från Luleå. Fläkten hade ingen värme och lät som en slagborr, men bilen rullade! Till slut gav den dock upp och började läcka olja... Nu jäser vi på att ha AC och en himla fin bil ♥

No place like home

.
Jag vet att jag är tjatig om det här men FY vad jag längtar hem till Lule nu! Om 1 1/5 vecka smäller det... Tills dess är det lite stiltje här på bloggen - jag njuter av sensommaren, av det vackraste landskapet i Sverige =Hälsingland och att jag är kär & lycklig... But there's no place like home ♥
.
Ikväll har jag & E varit i Flor där coolaste svärfadern spelade med sitt band ;-) Dumt av mig att inte ta med kameran men jag är så less på objektivet jag har nu (ett kanonbra vidvinkel men som inte passar mig) att det mest får stanna hemma, nytt "allround-objektiv" ska införskaffas snarast!
.
Imorgon blir det en tur till Gävle och lite annat spännande... ;-) På måndag börjar sista arbetsveckan innan jag välkomnar 2 semesterveckor ♥

Söt pryl till söta saker

Söt pryl det här. Och användbar! Nu ska mina muffins också få se så där smarriga ut som de gör med massor av fluffig icing ovanpå. Och lådan i sig är så puttinuttig att den kanske får stå framme ;-)

Bland kobbar & skär

.
Igår firade jag & E vår tredje förlovningsdag och 7,5 år som par ♥ Inget gör mig lyckligare än du...! Idag har han lämnat mig och åkt och hälsat på sin bror i England - jag ska jobba och renovera möbler ;-) Lägger ut några mysiga bilder från en båttur för ett tag sedan. E ser lite rädd ut i fören, syrran styr och Leif är levande sjökort. Hoppas hinna med några fler sådana kvällar när jag också får semester om 2 veckor... :-)

Diskbänksfix

.
Diskmedelspumpen och vasen köpte jag för ett tag sen från  Cult design. Häromdagen kompletterade jag med en fin diskborste i trä och en snygg men sjukt opraktisk vit grytlapp från Lexington. Gudarna ska veta att jag hatar att diska men jag vet åtminstone med mig att om jag trivs i köket är jag där mer (bevisligen senaste året då vi bytte ut köksmöblerna). Förhoppningsvis slipper jag begravas i disk till hösten när det blir så här himla fint ;-)

RSS 2.0