God fortsättning!

Hoppas alla haft en lika härlig jul som jag haft! Märker verkligen vilken underbar familj, släkt och vänner jag har och hur bra jag trivs här i stan, verkligen något att  LÄNGTA att flytta hem till ♥ Måste ha varit väldigt snäll i år med tanke på de fina julklapparna jag fått av alla snälla personer. Massor av bra saker till huset har jag & Erik fått. Presentkort och pengar att köpa färg, golv & tapeter för, en välfylld verktygslåda med verktyg och bra att ha saker i, flera fina inredningsgrejer och sist men inte minst - en Limträbalk! (som vi ska sätta i taket för att stabilisera upp den bärande vägg vi ska riva i huset). Verkligen helt perfekt och man längtar inte mindre tills i juni precis... ;-)
.
Visar en bild på några fina klappar jag fick :-) Schampo & balsam från Redken, tofflor och mysig pyjamas, handkräm från Odd Molly, nagellack från Essie, fina inredningsgrejer och en superfin golvlykta som jag exakt vet var den ska stå i huset, 40 polio-vaccin och 30 mässling-vaccin till barn i Afrika och helårsprenumenation på Lantliv. Tack tack tack tomten för alla fina klappar ♥

God jul från oss

.
Här kommer en lite suddig och filurig bild från oss ;-) Hoppas alla får en riktigt GOD JUL ♥
Nu tar jag julledigt från allt vad dator heter, alldeles snart blir det fullt hus med hela släkten som kommer och firar min älskade mormor som fyller år idag & imorgon är det julafton ♥ (har faktiskt redan fått en riktigt grym julklapp till finaste huset, får redovisa vad det är senare :-D)

Lampor till kök/matsal

.
I söndags var jag & Erik och köpte de här fina lamporna på Villa Antik i Ockelbo :-) Den stora lampan ska få hänga över vårt matbord i matsalen och de 2 mindre i samma stil ska få hänga över bänken som kommer avskilja kök och matsalsdel. Vi är kanonnöjda!

Nästa års granideal

.
En sån här fin gran som står på min mammas altan vill jag ha hemma hos oss nästa år. Tät, grön och HÖG. Förstå vad fint det ska bli med massor av små lampor, mitt fina julpynt i fattigmanssilver och kanske en söt liten tomte från Maileg på någon gren :-)

Julfin

.
Ikväll ska jag på julfest med E och hans släkt, himla mysigt ska det bli :-) Gillar verkligen frisyren som min duktiga lillasyster gjort på mig! Eftersom mitt hår är grymt tjockt tog det ett tag att locka och fixa, tur att man har en privat frisör här hemma ;-) Hoppas alla får en fin kväll ♥

Villa antik <3

.
På söndag är det tänkt att jag & E ska åka till urmysiga Villa antik i Ockelbo och inhandla något fint till vårt hus. Finns garanterat risk för att vi kommer hem med mer än vad som är planerat men det är någon som håller hårt i plånboken... ;-) Lovar att visa vad vi köpt sen, kan avslöja att det är något till vårt blivande vardagsrum/matsal ♥
Bild från Villa Antik som föresten nyss öppnat ny butik i Sthlm :-)

Kan det bli bättre än såhär?

.
Vad glad jag blev när jag loggade in och såg den här kommentaren! Och vilken lyx att få så trevliga grannar - tusen tack för välkomnandet :-)

Julen är här

.
Har så mycket att stå i så bloggen har blivit lidande på sistone som ni kanske märker. Jag och fina Linn har kämpat hela veckan med att färdigställa alla uppgifter i den ofantligt roliga kursen Omvårdnadens ledning & utveckling (ZZzzZZ) inför jul och idag blev vi klara! :-D Nu håller jag som bäst på att packa jul- och nyårsklänningar, julklappar och allt annat som ska med inför hemresa till Hälsingland över jul & nyår. Imorgon går bilen 70 mil söderut, ska bli otroligt mysigt ♥ Och gissa vilket hus jag kommer åka omvägar förbi bara för att se en skymt av? ;-)
.
Postar en favorit låt att julstöka till - Julian Casablancas, Christmas treat :-)

Glad Lucia!

.
Luciamorgon är en av mina absoluta favoritmornar på året... Då går jag upp tidigt, tänder vartenda ljus, dukar upp frukost, kollar på lucia på tv och njuuuuter. Det är julkänsla för mig ♥ Dessutom var fantastiska Sofia Karlsson med imorse. Hon är given på min jullista på Spotify, lyssna på henne på skivan Jul i folkton på Spotify! Nu ska jag göra mig redo att fara till Piteå över dagen för lite äventyr :-)

Till trädgården

Lite fel säsong att tänka på trädgårdspynt men den här fina ljusslingan med stora runda lampor skulle jag vilja ha i vår framtida trädgård :-) Kanske i ett träd ute på tomten eller vid altanen vi ska bygga (nu finns det en inglasad altan som ska bort.). Korgen i galvaniserad stål kan man både ha ute och inne att ha mysiga filtar i när man har grillfest ;-) Den här versionen är dessutom många hundralappar billigare (och dessutom större!) än orginalet från Korbo. En hängmatta ska jag garanterat också ha att slänga mig i när jag kommer hem från jobbet... ;-) Slingan kommer från Lagerhouse & korgen från Clas Ohlson

Äntligen

.
Snö bad jag om och snö fick jag med besked! Nu är det bara att hoppas att vi tar oss hem med bilen nästa helg och inte snöar fast på vägen ;-)

Pepparkaksfil <3

.
Åh som jag längtat! Imorse hittade fick jag äntligen äta pepparkaksfil igen efter ett års väntan. Vanligtvis hatar jag fil. Finns nog nästan inget jag tycker är äckligare än just fil faktiskt. MEN pepparkaksfilen från Norrmejerier är en helt annan sak, en helt fantastisk sak ♥ Prova om ni inte gjort det!

Underneath the christmas tree

.
Såhär har jag slagit in mina julklappar i år. Körde på naturfärgat & vitt med en liten grankvist och fina tags :-) Under granen ligger också ett stort, vitt paket som det minsann står "Elin" på! Undrans vad det kan innehålla ;-)

Jul i köket

.
Nä vet ni vad. Julstressen är definitivt här! Mycket att färdigställa i skolan om man ska få någorlunda ledigt i jul, julklappar som ska inhandlas och hejsan svejsan. Visar ändå några halvbra bilder på vårt julpyntade kök :-) Den fina 1-liters kannan köpte jag på loppis i somras och den glada tomten får sitta på hyllan ovanför köksbordet. Om någon undrar varför en kruka i fönstret är beige och den andra brun så får det åter stå för julstressen... Jag skulle nämligen klä in bägge krukorna i papper och sen sätta lite röd-vita snören runt om, lite som en julklapp ;-) Men när bilden togs hade jag bara hunnit slå in en utan snören ;-D Adventsljusstaken i köket ser precis likadan ut som förra året - och därför är bilden ett år gammal. Jag ska försöka ta några djupa andetag, göra ett ryck och sedan njuta av tiden innan jul ♥

Att njuta en minut

.
Åh vad jag älskar helger efter tentor, innan en ny kurs börjat och man kan ha samvete att läsa annat än kurslitteratur till kommande tenta... Har plöjt en pocket den här helgen och idag njuter jag av nya Lantliv som i det här numret har ett reportage från vackraste Hälsingland. Tjejen (grundaren till Heart of Lovikka) tipsar också om underbara Rosengatans lilla affär & café, mammas och mitt stamhak i Söderhamn - åk dit om ni har vägarna förbi :-)

Glad andra advent!

.
Hoppsan! Det blev visst ett litet blogguppehåll, hamnade i tenta-trans och hittade inte ut förens idag ;-) Tentan skrevs i fredags och tog helt klart på krafterna, roligt men klurigt. Snön lyser med sin frånvaro här i Lule och kanske är det därför jag tappat en del av min julkänsla. Igår var det 3+ ute (!). Inne är det dock juligt och mysigt även om jag kör på sparsmakat julpynt i år. Kan inte fatta att detta är sista julen vi bor här, nästa år har jag ett helt HUS att pynta :-D Och inte vilket hus som helst utan världens finaste med höga, fantastiska fönster och stora ytor - utan bruna fönsterfoder och golvlister... Förhoppningsvis har vi hunnit en bit in på renoveringen och kan ta in en riktig gran, elda i öppna spisen och åka skridskor ute på havet alldeles utanför knuten, längtar så det värker i hjärtat! ♥

RSS 2.0