Chokladmuffins med inbakade jordgubbar

.
E går sin sista arbetsdag imorgon så jag bakade chokladmuffins som han ska ta med. Den superfina glasklockan med fat inhandlades även den på Majas idag :-) Muffinsen blev riktigt goda och var blixtsnabba att göra!
.
Till ca 12 muffins
.
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
12 jordgubbar
.
• Sätt ugnen på 225°
• Rör smör & socker poröst. Tillsätt äggen under vispningen.
• Blanda kakao, vaniljsocker, salt, mjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt mjölk.
• Fördela smeten i formar och häv i 2 jordgubbshalvor i varje form.
•Grädda i 15 minuter - klart! ♥

Beautiful things

.
Här är mina fina fina grejer som inhandlades hos Majas idag! Glasklockan med silverfatet var bara så fin att jag höll på och smälla av. Den kommer få stå i vardagsrummet på någon väl vald plats. Den lilla krukan och växten passade bra där i tycker jag :-) "Marimekko-skålen" i silver tänkte jag också ha i vardagsrummet, kanske med något gott i eller bara som fint. Köpte ännu en underbar glasklocka som ska få stå i köket... Ska visa den i ett annat inlägg ;-) Helt sjukt vad prylar jag samlat på mig under sommaren... "Tur" att det snart är höst och allt ska fraktas hem till oss i norr. Kommer bli som lilla julafton att packa upp allt ;-)

Majas

.
Idag har jag & la familia varit i fina Regnsjö där vi stannade på supermysiga Majas Café & presenter. Det var grymt varmt och solen stekte vilket gjorde att det var varmt inne i butiken. Som vanligt ville jag ha allt och kunde inte bestämma mig för vad som skulle få stanna och vad som skulle följa med hem. Till slut blev E så less att han mutade mig med att betala om vi gick ut... Haha ;-)  Efter shoppingen fikade vi hemgjorda smörgåsar och saft i solen ute på gården till butiken. Kan verkligen rekommendera Majas, supermysigt en fin sommardag som den här :-)

Blåbärsmuffins

.
Tidsoptimisten i mig lyckades inte baka något innan vi for ut i skärgården - men det gjorde min underbara mamma! ♥ En hel burk med blåbärsmuffins som gick åt i ett nafs. Inte så konstigt med tanke på hur galet gott det är med blåbär och med muffins med för den delen ;-)

Fulladdat batteri

.
Har haft en fantastik helg... Jag och E har lagt nät, promenerat i skogen med Lilla Hund (som rymde x2), plockat blåbär, badat, plöjt 2 böcker, suttit och lyssnat på Sophie Zelmani och bara haft det underbart ♥ Nu ska vi snart iväg och äta på en supermysig restaurang som ligger vid havet utanför Söderhamn - Albertina

Köksredskap från Nigella Lawson

Åh vad nöjd man kan vara på en fredagsmorgon! Minns ni de superfina köksredskapen från Nigella Lawson som jag bloggat om tidigare? Jag hade sett att Campadre skulle ha en kampanj från Nigella idag och klickade mig dit... Där fanns köksredskapen för nästan halva priset mot vad de kostar annars! :-D Det var dessutom fraktfritt över helgen. Jag köpte ett kit i gräddvit emalj, de kommer bli himla fina att ha upphängda över diskbänken eller i en burk  bredvid spisen. Att man kan bli så lycklig över några skedar och en pastaslev ♥

 

Här blir du medlem och kan köpa setet och en massa annat fint :-)

Bilder från Ellis Corner som också säljer seten för nästan det dubbla om ni inte hinner få tag på ett hos Campadre ;-)

Loppiskärleken övervinner allt

.
Förr tänkte jag: "bestick, där går min gräns för vad jag köper på loppis". Tyckte inte om tanken att äta med något som vem som helst hade kunnat slicka och tumma på. Men så kom jag på... Att diskmaskinen hemma inte är sämre än den på alla restauranger och på typ IKEA, och där äter jag gärna! När jag väl sprang på dessa superfina matskedar slog jag till. Tycker mönstret och finishen är tokfint! Kanske får de trängas i syltburken där hemma.

This has gotta be the good life

.
Sen jag hörde den här låten i trailern till "One day" har jag nött den sönder och samman!
Underbar ♥

Mer Ib Laursen

.
Fy vad jag gillar bakskålarna i porslin som jag fick av min fina syster... De är i två olika storlekar och av märket Ib Laursen,  samma märke som vispskålen jag köpte i Älvsbyn tidigare i år. Tycker de är så himla fina att jag minsann tänker ha dem framme och inte ställa undan dem i något skåp. Det är det som är det fina med snyggt porslin! Att de gärna kan knäcka extra som inredningsdetaljer samtidigt som de är användbara :-)
.
I helgen är både jag och hjärtat lediga så vi tänkte köpa lite god mat och åka ut i skärgården där vi har huset för oss själva ♥ Imorgon ska jag baka något gott som vi kan ta med ut, men vad..? Funderar på Rocky road och något annat gott...

Tips!

Jag fick mina svarta Hunterstövlar i födelsedagspresent och de har verkligen blivit använda. Jag använder dem när det regnar (nähä?), när jag går på promenad i skogen, när jag ska åka båt och när det bara är lite mulet eller blött ute. De är nämligen grymt sköna och lätta på foten fast det är gummistövlar. Och snygga ;-) Det finns dessutom flera olika söta sockar i fleece som man kan använda till när det blir kallt ute, perfekt till hösten & vintern :-)
.
Men nu till saken jag vill tipsa om - idag säljs Hunter för riktigt bra priser hos Campadre. Passa på! Jag är själv medlem hos Campadre sedan länge och de har ofta bra kampanjer med mode, inredning, annat till hemmet och grejer och kläder till barn om man har såna. Här kan man bli medlem, det är helt gratis :-)

Vitt + grått

Om nu soffan får en ny grå klädsel i höst funderar jag på att köpa några fina vita kuddar. Jag gillar dessa från HM Home som föresten fått in en del fina höstnyheter nu också :-)

Cross & Laces

.
Idag har jag varit ute på vift med mamma & syster. Vi fyndade lite grejer på Rosengatan, på en annan loppis här i stan som heter Mias och avslutade med att svänga in till stan. Där köpte jag den fina koftan från Kappahls Vintage stories som jag bloggade om tidigare på halva rea-priset :-) Köpte också ett halsband och ett linne där. Älskar lager på lager och spetsarna på koftan! ♥

Ute i god tid

.
Förra julen störde jag mig något enormt på det taskiga utbudet av julgransfötter (en julgransfot, flera...?). Det slutade med att vi hade samma gamla fula åbäke som förra julen och jag försökte på bästa sätt dölja den med julklappar. Idag fyndade jag det ultimata - En stor cementkruka att mula ner granen i! Tror det kommer bli himla fint faktiskt :-)

One day

.
"15th July 1988. Emma and Dexter meet for the first time on the night of their graduation. Tomorrow they must go their separate ways. So where will they be on this one day next year? And the year after that? And every year that follows?"
.
One day av David Nicholls är en måste-bok! På Two days läste jag ut den och nu kan jag knappt vänta tills filmen med Anne Hathaway och Jim Sturgess som Em & Dex kommer ut i Oktober ♥ Jag läser mycket böcker men är svårflörtad om vad jag till slut kommer gilla - den här är underbar! Det roliga är att det idag är den 15 juli, datumet hela boken handlar om under 20 års tid. Läs, läs, läs!

Myskofta

Den här fina koftan skulle jag vilja kura in mig i till hösten. Och i finaste färgen förstås, marinblått :-) Från Gina.

Finare än Picasso

.
Den finaste teckningen jag någonsin sett fick Erik av sötaste Alva. Den föreställer förstås kusin Elin & Erik framför deras hus... ♥ Alva satt länge och studerade oss för "det måste ju vara likt". Älskar att Eriks lockar syns, hans randiga tröja och mina fräknar! Älskar också att konstnären har signerat uppe i höger hörnet ;-) Teckningen ska jag ta med upp till Luleå och sätta upp på kylskåpet så att vi kan se den varje dag :-)

Breathe in breathe out

.
Jag, E & familjen har spenderat några dagar i sommarstuga nr. 3. Båthuset längst till höger är "vårt", och bakom finns 2 stugor med horisonten som utsikt. Mina fina kusiner Alva, Signe och lilla Viktor har också varit ute. Vi har läst sagor, målat teckningar och varit på sakletarjakt. Jag har dessutom hunnit läsa ut en RIKTIGT bra bok som jag bara måste göra ett eget inlägg om ;-) Känns så skönt att få pusta ut några dagar i följd och jag ser fram mot semester om 4 veckor!

Lime Cupcakes & frosting av vit choklad

.
Provade ett nytt recept idag - Lime cupcakes med frosting av vit choklad. De blev riktigt goda! Fräscha men ändå söta :-)
.
För 12 cupcakes:
1 ägg
1 äggula
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk 
3,5 dl mjöl
2 dl socker
2 rågade tsk bakpulver
1 krm salt
1 lime
100 g smör

Sockerlag
4 msk socker
Saften från limen (ca 4 msk)

Frosting
85 gram vit choklad
150 gram Philadelphiaost
.
Värm ugnen till 175°
Vispa ihop ägg, äggula, vaniljsocker & mjölk och ställ åt sidan.
.
Vispa mjöl, socker, bakpulver, salt & rivet limeskal.
Vispa med lägsta hastighet och tillsätt små mängder smör åt gången tills konsistensen är slät och smeten är helt utan smörklumpar.
.
Blanda båda blandningarna och vispa luftigt ca 1 & 1/2 minut.
Portionera ca 1 msk smet i muffinsformar (använd helst muffinsplåt så blir de höga och fina!).
Grädda i ca 15 minuter eller tills de inte kladdar om man petar med en tandpetare i dem.
.
Lime sockerlag: Vispa socker & limejuice. Koka upp på hög värme och rör om ibland. Koka tills sockret har löst sig och sockerlagen är klar och tjock i konsistensen. Ställ åt sidan för att svalna.
.
Frosting: Smält vit choklad och blanda med rumstempererad Philadelphiaost. Vispa i någon minut tills frostingen är slät.
.
När cupcakesen har svalnat, pricka var och en med en gaffel 4-5 gånger. Häll sedan ca 1 tsk sockerlag över varje cupcake. Toppa med frosting, riven lime och kanske en limeskiva :-)

Every teardrop is a waterfall

.
Bästa bästa bandet i hela vida världen ♥
.
Every teardrop is a waterfall

Borta bra...

.
Idag längtar jag efter lägenheten så mycket att jag får lite ont i magen... Att ha mitt eget och få fixa och dona. Till och med att laga egen mat & diska! Nåja, i 5 veckor till blir jag bortskämd av min älskade mamma, inget att klaga på där! Ändå längtar jag till mitt eget. Jag saknar lägenheten, jag saknar Luleå och jag saknar mina fina classmates!

Chocolate chip cookies

.
Premiärbaket i KA blev favoriten Chocolate chip cookies ♥ Tog med några ut i sommarstugan och bjöd släkten på - tror de blev godkända :-) Grymt goda och smidiga att slänga ihop är de och vill man kan man variera genom att ha i nötter, marsmallows eller vit choklad istället för bara mörk.
.
För ca 24 kakor
.
75 g smör
500 g mörk choklad (eller 250 g mörk choklad och 250 vit + nötter)
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 3/4 dl socker
.
Sätt ugnen på 200 °
Smält smör och 250 g choklad i kastrull på svag värme. Hacka resten av chokladen grovt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa ägg och socker fluffigt och blanda sedan i smör- och chokladblandningen & mjölblandningen.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Peta ner den hackade chokladen/nötterna i kakorna
Grädda mitt i ugnen i 7 minuter - Klart!

Sämre kan man ha't!

.
Vardagslyx när den är som allra bäst = komma hem från jobbet, sätta sig i en skön stol, slänga skorna i gräset, äta jordgubbar och läsa en mysig bok eller tidning ♥ Jag gillar vardagslyx! Har en planerad ledighet längre fram i sommar men att passa på och njuta en minut även när man jobbar tror jag är minst lika viktigt som att njuta av semestern :-)

Sweet as candy

.
.
Det blev ingen invigning av min fina KA idag. Jag är alldeles för trött i mössan för att orka baka och har legat utslagen på en solstol sedan jag kom hem från jobbet ;-) Tur då att man har en mamma som bakar och bjuder... Har smakat en supergod hallonhistoria och ätit smarriga muffins med strössel på. De rosa servetterna och söta muggarna fick följa med från IKEA igår. De var helt enkelt för ljusrosa att stå emot ;-)

Loppisfyndat

.
En himla söt grej är att ha gamla kakformar framme i en glasburk. Åtminstone jag blir sugen på att baka ;-) Både formar och glasburkar som liknar min ovan finns att fynda på de flesta loppisar för nästan ingenting. Ska knåpa ihop något fint snöre att knyta runt burken, kanske med en etikett liknande denna när jag kommer hem till mig :-)

Ta mig till havet

.
Åh vad jag längtar till helgen! Både jag & ♥ är lediga och ska följa med älskade pappa ut i skärgården. Vi ska premiäråka vår fina båt Elinnea för säsongen, döpt efter mig och min syster :-) Det är inte Ellinea på bilden utan min faster & farbror i sin tuff-tuff-båt ute i sommarstugan.

I love my KA

.
I det stora paketet som kom på posten fanns min  Kitchen Aid! Alldeles vit, blank och fantastisk ♥ Imorgon ska jag prova ett nytt recept och se vad den går för... Men jag älskar den redan ;-) En blå matta från Pappelina fanns också i paketet. Grymt snygg och efterlängtad :-)
.
Dagen har jag spenderat i Gävle tillsamans med E, svärmor & E's moster. Det blev IKEA och lite annan shopping. Fick bl.a. med mig det fina diskbänkssetet från Cult design.

Solen i ögonen

.
Hittade den här bilden från förra sommaren i min gamla digitalkamera. Jag, på vår gräsmatta i min glittriga bikini! Undrans var jag lagt den och om mina curves fortfarande rymms? ;-) Idag har jag varit i Gävle och fyndat lite fina ting och gissa vad?  Kamerabatteriet ligger nu äntligen på laddning i nya laddaren! Ska fota vad jag fick i ett enormt paket igår & dagens fynd när det laddat klart :-)

Lycka på posten

.
Det är påväg ett ganska stort och ganska tungt paket hem till mig! :-D I slutet av nästa vecka kommer jag garanterat vara okontaktbar i några dagar, det kommer lukta nygräddade muffins, bullar, bröd och kakor hela vägen till Luleå ;-)

Blommande sovrum

.
.
Gud vad jag tjatar men jag gillar verkligen Boråstapeters kollektion Falsterbo! Har tidigare bloggat om fågeltapeten som jag bl.a. ramat in i en gammal ram. Den här ovan är också helt underbar enligt mig, nattsvart med superfina syrener på. Syrener ja, en annan grej jag tjatar om ;-) Svart och vitt känns ofta för "hårt" för min smak. Men när man blandar upp svart och vitt med äldre möbler med mjuka former, mycket textiler med olika strukturer och snygga detaljer kan jag ändå tänka mig att ha den här tapeten någonstans i framtiden :-)
Bilder från Boråstapeter.

Sic itur ad astra

Efva Attling gör fantastiskt fina smycken enligt mig! Gillar att de är enkla men supervackra, i silver och med fina budskap... Har hennes halsband "Angel pendant" & "Holy Love" - älskar båda och använder dem ofta ♥ Skulle mer än gärna vilja ha fina "Sic itur ad astra" (=Vägen till stjärnorna) och "Heart pendandt" med min älskade E's namn ingraverat.
Bilder från Handladesign.se

RSS 2.0