Fina tallrikarna

.
Här är mina fina tallrikar som jag skrev om! Grymt fina för nästan inga pengar alls. Älskar kanterna... Är det någon som undrar vad det är på tallriken så är det Broccoli-paj, vegetarisk förstås. Fråga mig inte varför vi åt på assietter?! :-P Bilderna är lite suddiga eftersom jag ville fota utan blixt för att mönstret skulle synas i kombination med att jag var hungrig ;-)

Handplockat i Älvsbyn

Nu har inredningsbutiken Handplockat i Älvsbyn öppnat webbshop! Inte så stort utbud just nu men påfyllning kanske kommer. Handplockat fanns även i Luleå ett tag innan jul men de stängde efter ett tag? Det var i vilket fall en supermysig butik med massor av fint. Kunde gå där och drömma hur länge som helst ;-) Jag och hjärtat tänkte faktisk ta en tripp till Älvsbyn redan i helgen, kolla på Storforsen och gå på Handplockat. Skulle gärna ta med mig bakskålar från Ib Laursen eller kanske en kanin från Maileg med mig hem... Ett litet äventyr att se fram mot ;-)
Alla bilder är från Handplockats hemsida.

Sunny day

.
Var ute på isen i finvädret - mysigt! Svidade om till mina superlämpliga kängor, köpta på Din sko med 20% rabatt. Jag har aldrig haft några kängor förut utan har halkat runt i stövlar och kilklackar men de här är verkligen grymt användbara och ganska fina tycker jag. Sjalen är en gammal favorit! En rosa- och vitblommig som alltid får mig att längta efter vår och sommar :-)

Enda sättet att få in mig i ett kök...

... Är att låta mig baka (vilket jag älskar!) eller genom att ha så fina köksprylar att jag helt enkelt går dit frivilligt. Som t.ex. världens sötaste durkslag i gammelrosa, I like it!

Mulberry Alexa

Den här veckan har jag börjat med de 2 sista kurserna under mitt andra år som SSK-student. I båda kurserna kommer jag ha praktik på 4 veckor vardera. Eftersom det varit platsbrist blev jag först placerad i Gällivare, men efter mycket om och men fick jag en plats hemma i Söderhamn. Grejen är nu att vi eventuellt ska få drygt 3000:- i ersättning för att göra praktik utomläns. Vad ska man göra med dem tro?! ;-D
.
Skulle sitta ganska så superfint med ett bidrag till en Mulberry Alexa när jag och Erik åker till Paris i Augusti... Och med skatteåtebäringen blir den ju nästan gratis ;-) Tycker de är otroligt fina och jag VET att jag skulle vårda den som mitt eget barn!

Något fattas

.
Tycker att det är något som fattas ovanpå vårt fina linneskåp. Det ser så trist och tråkigt ut, behöver definitivt vårpiffas! På jul hade jag en krans, en stjärnlampa och en annan stor ängel där uppe. Innan det var det olivträdet och en tavla med ett notblad i. Kanske jag skulle slänga dit en lampa? Eller kanske en större tavla med någon fin bild i? En växt? Hm...

Nu kan man följa bloggen via Bloglovin!

bloglovin
.
För den som inte vet är Bloglovin en sida som håller koll på alla bloggar man läser och meddelar när det finns nya inlägg - perfa!

One chance to make a first impression

.
Fick en perfekt anledning att lägga upp kanske världens sötaste reklamfilm. 3 av mina klasskompisar har nämligen fått sommarjobb på förlossningen/BB, Grattis till er! Jag är då allt lite avundsjuk även om jag vet att jag kommer få det bra på HIA i sommar :-)
.
Att bli barnmorska är absolut en dröm som vi får se om den finns kvar när jag gått ut och jobbat några år. Tror det är ett helt fantastiskt jobb...

Nya gardiner

De här gardinerna har jag just klickat hem till vardagsrumsfönstret samtidigt som jag kikar hockey på TV - Kom igen Lule! Gillar de fina knytdetaljerna upptill och att färgen matchar nya kuddarna. Kommer från Ellos :-) Tycker det är himla fint att blanda upp allt vitt med lite mörkare färger på kuddar/gardiner/småprylar. Det blir fin kontrast och inte lika "platt" som det kan bli när ALLT är vitt och ljust.

Cute as button

.
När jag ändå är i vardagsrummet kan jag visa våra nya soffkuddar a.k.a knappkuddar! Jag tycker att de är superfina och att de passar in så bra hos oss. Erik var inte särskillt imponerad av själva utseendet men eftersom de är supergosiga och mjuka att vila på blev de ganska snabbt poppis ;-) Kuddarna finns förutom i mörkgrått också i vitt, ljusrosa och lila på HM Home.

Muehlenbeckia volcanica

.
Eller... plättar i luften som de flesta känner till den som. Jag har lyckats hålla senaste tillskottet vid liv i nästan 3 månader (jämför med det jäkliga myrtel-trädet som dog efter en vecka!) så nu hoppas jag att den fortsätter med det. Just nu står den på soffbordet i superfina kronan från Mirus.

Bestick

I julklapp fick jag jättefint porslin av min kära mamma vilket har gjort att de gamla, tråkiga och fula tallrikarna mest står och dammar i skåpen. Det blir helt enkelt lite roligare att äta med fina tallrikar! ;-) Nu är jag sugen på att köpa lika fina bestick. Helst äldre i silver som passar tallrikarna men de ovan i plast tycker jag också är fina. Blåprickiga från Green gate och med sjärnor från Elgiganten (!).

Välkommen till min nya blogg!

Efter några få månaders blogg-paus känner jag mig fully recovered och inspirerad nog att blogga igen! Min teori om att bloggen blir lite som en lägenhet som man kan fixa och dona i känns ganska logisk för mig eftersom jag ÄLSKAR att fixa och dona och därför saknade jag det.

 

Hoppas att gamla läsare hittar tillbaka och att nya känner sig välkomna :-)

 


RSS 2.0