Pollymuffins

.
Nu luktar det Pollymuffins i hela lägenheten... Himla enkla att göra men så goda! De här chokladmuffinsen blir luftiga och syrliga tack vare citronskalet och med smälta Pollys inuti blir de supergoda. Receptet är från Leilas "A piece of cake" och är en riktigt favorit ♥ Det fina kakfatet fick jag av E på min födelsedag, hade inte ens önskat mig det utan han hade valt det själv, gullet :-)
.
Ingredienser till 12 st små muffins:
  • 150 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 påse Polly
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och blanda i gräddfil och rivet citronskal. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke - blanda! Häll sen ihop det torra med vätskan, låt gärna lite mjölklumpar vara kvar eftersom muffinsen blir luftigare och saftigare då. Fyll sen muffinsformarna till 2/3 och ploppa i några Polly. Tryck ner Pollysarna ordentligt annars kan de bli brända - been there done that! ;-)  In i ugnen i 12-15 minuter - klart! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0