Kamprad's house

Brukar vara ganska restriktiv med att låta större möbler och prylar från IKEA flytta in hos oss. Orsaken är troligen att jag blev kräk-trött på att leva i en IKEA-katalog när vi flyttade hemifrån och ALLT var från Kamprad's house. Nu har jag blivit lite äldre och klokare och förstår att hemligheten är att blanda ;-) Grejerna här ovanför vill jag mer än gärna ha i blivande sovrummet! Gissar att det kommer krävas en ganska rejäl släpvagn när det blir dags för IKEA-besök efter att vi flyttat in i huset :-)
.
Alla bilder från IKEA

Sweet dreams are made of this

.
Såhär ser det ut i vårt sovrum för tillfället, inte mycket nytt men några små detaljer har fått flytta hit såsom den fina lyktan uppe på hyllan, stjärnslingan i hörnet, golvlyktan och de härliga tavlorna med snäckor & bilder från vår första resa till Thailand -08 (var där igen -10) :-)
.
Ni får ursäkta för småtråkiga bilder, ljuset var inte det bästa...

Ewa i Walla

.
Tycker det är himla kul att flera bloggare börjat skriva om fina klädmärket Ewa i Walla vars grundare bor i min hemstad Söderhamn! Sist jag åkte tåg mellan Söderhamn - Arlanda satt jag och läste ett modereportage i Lantliv med massor av Walla-kläder i (finns i nästan varje nummer) och när jag tittade upp satt Ewa mitt emot mig ;-)
.
Väldigt mycket bondromantik och otroligt fina kjolar och klänningar. Min kusin A gifte sig faktiskt i en Ewa i Walla för några år sedan och min andra kusin M var brudtärna i en Walla-klänning hon med - de var vackrast i världen förstås ♥ Och appropå kusiner är jag faktiskt släkt med släkten med Ewa. Min kusin A:s mans syster är tillsammans med Ewas son. Fräsigt... ;-)
.
Något annat fräsigt är att min urduktiga vän Cajsa står för make up på bilderna till Ewa i Wallas nya Spring/Summer2012 kollektion som snart kommer ut. Har fått sett en bild på Facebook och väntar på fler. Kanske unnar mig ett Walla-plagg i sommar när jag äntligen blir Hälsingebo igen :-)
.
Bilder från Autumn/Winter 2011 kollektionen från Ewa i Walla

Key lime pie

Holy moly! Har fått en ny favorit - Key lime pie ♥ Jag är alltid svag för lime i bakverk och blev inte det minsta besviken efter att ha provat det här. Superlätt att slänga ihop och sen ÄR det ju så gott med botten av digestivekex tillsammans med syrlig lime! Absolut värd att prova. Den fina pajformen är från Ib Laursen :-)
.
Till botten
.
200 g digestivekex
100 g smör
Till fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 äggulor
5 lime (varav en till dekoration)
Vispad grädde till dekoration
.
Sätt ugnen på 175°
Krossa digestivekexen i en mixer och blanda med smält smör - tryck ut i en form och förgrädda i ca 10 minuter, låt svalna
Blanda kondenserad mjölk, äggulor, saften och skalet av riven lime och låt stå i ca 30-45 minuter
Sila smeten i en finmaskig sil och släng bort skalen
Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter
Låt svalna och servera med vispad grädde och några limeskivor - Mmmm! ♥

I love stripes

.
Jo, jag gillar ju randigt... Skulle verkligen vilja ha de här fina grå- & vitrandiga gardinerna i vår glasveranda i huset.  Kanske även ett par av de där snygga lamporna också när jag tänker efter ;-) Tror det skulle bli himla fint med nymålade väggar, vita trägolv, grå klädsel till schäslongen, någon snygg förvaring till alla böcker och tidningar vi samlat på oss, en stor kopp the och regn som smattrar mot rutorna - ah! ♥ Bild från Ellos

Silver-fat-mojjäng

.
I början av januari var jag och fikade och fyndade lite fint på mysiga Blå gården. Hittade ännu en sån här silver-fat-mojäng med handtag som bara var för fin! Har redan 2 sen innan men eftersom den var så fint dekorerad och hade så fina handtag fick den följa med hem i alla fall. Vad de heter på riktigt och vad man ska göra med den är lite oklart men just nu knäcker den extra som prydnad och ljusfat ;-)

Jag älskar hjärtan!

.
Nu har jag officiellt börjat sista terminen på sjuksköterskeutbidningen, termin 6. Jag & fina Linn har börjat skriva på examensarbetet - den fruktade c-uppsatsen! ;-) Självklart kommer den handla om favoritorganet nr. 1 = Hjärtat ♥ Det är ett hårt arbete som väntar men än så länge är vi pigga och glada ;-D Samtidigt är det pirrigt, om drygt en vecka är det februari vilket betyder att det är 4 månader kvar till examen och 4 månader kvar till inflyttning i drömhuset. Känns helt rätt att överösa båda orsakerna med en massa såna här: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥!

Köksdrömmar

.
Åh vilken skön söndag jag har haft! Varit ute och promenerat, legat i soffan och läst ut en bok, skissat på blivande köket, gjort inspirationskollage i mitt smarta planeringsprogram, läst gamla nummer av Lantliv och nu sitter jag här med en stor kopp the och ska se en film - ganska soft dag! Lite ensamt eftersom Erik är på kurs i Stockholm men desto mysigare när han kommer hem imorgon ♥ Har kommit fram till att jag inte vill ha, och inte kommer behöva några överskåp i köket. Det blir så himmelens många underskåp och på en vägg blir det vitrinskåp hela vägen upp till taket (vilket är en bit :-)) så förvaring kommer det finnas gott om ändå. Bakom spisen skulle jag vilja ha liknande kakel som på bilden ovan fast med vit fog. Hela vägen upp till taket där med. Och ett kylskåp från Smeg bredvid, ah! ♥
.
Och porslinhoar... De är ju så fina men varenda människa man möter säger att det inte är en bra ideé då lätt blir fula efter ett tag. Finns det någon läsare som har en porslinho? Blir verkligen alla repiga, fula och går sönder även om man är försiktig? Jag skulle verkligen vilja göra ett försök ;-)
.
Bild från Sköna hem

Plättarna

.
Innan vi åkte hem till Hälsingland för julledighet var jag tvungen att slänga mina plättar i luften. De kräver sin lilla tid och då de är törstig varje dag blir de fort fula och tunna när de missköts. Nu är jag fullt medveten om att det fortfarande är januari men jag är såååå sugen på att köpa massor av nya växter och blommor :-) Tur att "plättarna" är rätt billiga, brukar hitta dem för max en femtiolapp på Ica Maxi när det ska storhandlas. Tror jag ska hålla ögonen öppna nästa gång för jag saknar en plättis här hemma!

Kuddomanen

Jag vet inte vad det är med mig och kuddar, får aldrig nog. Som tur är finns det många ställen att placera kuddar på i huset ;-) Den här fina kombinationen vill jag ha i vardagsrummet i sommar! Cremevita kuddar med knappar från HM Home och snygga Star shams från Lexington i färgen medium grey. Tänker försöka blanda lite mönster i kuddarna i vardagsrummet med de randiga tapeterna eftersom jag får för mig att det ser mysigt ut. Tapeten kommer troligen bli favoriten från Boråstapeters New Classic - bakgrunden här i bloggen :-)
Vad tror ni om det?

Bonusfaster

.
Idag har man minsann blivit bonusfaster! Säger bonus eftersom jag faktiskt inte är ingift i släkten ännu *hint, hint* ;-)
En liten tjej jag ska lära allt jag kan, välkommen till världen lilla vän ♥

Fragaria vesca & Anemone nemorosa

.
Dessa fina skolplanshcher i nytryck har jag beställt idag, Fragaria Vesca & Anemone nemorosa - Smultron & vitsippa! Tycker de är otroligt fina och ger garanterat hopp om sommaren ♥ Jag tänker sätta dem i enkla, vita ramar och ha dem på någon vägg i huset i sommar, kanske i vardagsrummet eller på den gamla pärlsponten vid trappan. Bild från Ölands byggnadsvård där jag också beställde bägge planscherna.

Lite sommarfeeling

Blå-vitt, min favorit av kombinationer, jag har saknat dig! Visserligen gör det sig kanske bättre på sommaren än i -20  men nu kunde jag inte vänta längre ;-)
.
Idag åkte somriga gardinerna och matchande kudden "Kadett" från Åhlens upp i vardagsrummet. Gillar verkligen det smalrandiga, färgerna och hur fint det blir tillsammans med mina gröna växter och prylar i silver. Kan inte förstå att jag inom en snar framtid kommer ha VITA fönsterfoder och fönster nästan från golv till tak, himmel! ♥ Och lite space så allt slipper stå så trångt och bli plottrigt ;-) Har också utökat lampfamiljen med en kompis till den förra. Passade på att köpa så att jag har till alla fönster i kommande vardagsrummet/matsalen. Åtminstone 3 av fönster kommer få likadana lampor som föresten är från SIA. Lampskärmarna är fynd från Rusta.

The list

Vårt hus är i ett fullt beboligt skick men sen vill man ju ordna och inreda så att det blir som man själv vill ha det :-) Här kommer den nuvarande listan över projekt vi vill göra i någorlunda kronologisk ordning som vi kommer försöka göra dem:

* Riva garaget och bygga en ny carport
* Måla om staketet
* Ta ner 2 väggar varav en är bärande på nedervåningen
* Tapetsera och göra lister till vardagsrummet/matsalen
* Riva ut/ måla om köket
* Slipa och måla trägolven i vardagsrum/matsal & kök
* Byta ut köket (och bl.a. bygga en köksö :-D)
* Måla det största sovrummet på övervåningen
* Måla om trappan
* Riva den inglasade altanen, bygga en öppen altan istället och en ny trappa till ingången
* Måla om i glasverandan på övervåningen
* Byta ut badrummet på nedre plan
* Snygga till walk-in-closeten intill sovrummet
* Byta ut badrummet på övre plan
* Måla om gårdshuset och förrådslängan
* Måla/tapetsera de andra rummen
* Och någon gång under vår livstid: fräscha till tvättstugan och göra en stor relax-avdelning! ;-D
.
Det är bara att börja beta av! ;-D Många snälla vänner har erbjudit sig att hjälpa till men man kan ju undra vad de tänker när de ser den här monsterlistan. Det får bli renoveringsfest i trädgården i sommar med gratis mat och öl till den som kommer och hjälper oss ;-) Sen kommer det garanterat komma ungefär en miljon saker emellan som vi inte väntat oss men så är det ju när man har hus. En sak i taget. Nu sitter jag & E och skissar och räknar på vårt kök (Köksdel + matsal kommer bli drygt 35 kvadrat med 2,70 i takhöjd så nog kommer det kännas ganska rymligt...). Längtar så till det är inflyttningsdags, "bara" 4,5 månad kvar! ♥

Den perfekta lyktan

.
Åh vad jag älskar när det bara säger klick! ;-) Har hållit utkik efter en lykta modell större i blank silver, klassisk stil. Helst liknande den fina golvlykta jag fick av E i julklapp men mindre. Inte det lättaste ska jag tala om. Men så var vi och kikade på den galet fina Howardsoffan och då stod den bara där, den perfekta lyktan på MIO! Jag är så nöjd ♥ Vet precis var i huset den ska få stå, nämligen i vår vitmålade trätrappa (som för nuvarande är inklädd i röd & beige plastmatta men den som väntar på något gott...).

Award

.
Har verkligen haft fullt upp sedan vi anlände till ett iskallt Lule (-21 grader imorse). Uppackning av julklappar, sortering och början till flyttpackning... ;-) I måndags fyllde dessutom min underbara, älskade Erik 23 år ♥
.
När jag nu loggade in blev jag jätteglad av att ha fått en award, tusen tack!
Lånar texten av fina Isabelle som jag fick awarden av:
"Liebster är ett tyskt ord för "käraste" och utnämningen ges till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. Man tackar, länkar och ger vidare!"
.
Jag passar på att länka vidare till några av mina favoritbloggare som inspirerar mig mycket!
.
Gamla skolan-Jennie - Otroligt fin blogg om renovering och inredning i en gammal skola, helt i min smak! En favorit :-)
Madame Edith - Otroligt snygg inredning från ett fantastisk hus! En annan favorit :-)
Lilla kråkslottet - Renoveringen av ett  fantastisk stationshus i mina hemtrakter i Hälsingland, ger massor av renoveringsinspiration!
Louise vita drömmar - Mysigste bloggen med massor av fina bilder på inredning, mat & bak och på fina Louise själv :-)





Ett steg närmare!

.
Nu är vi ännu ett steg närmare vårt drömhus! Igår revs det tidigare avtalet och det riktiga köpekontraktet skrevs på. Handpenningen är betald och i juni får vi tillträde till vårt hus! ♥ Känns overkligt och helt obeskrivligt underbart! Vi fick också kopior på ritningarna till huset igår så nu går planeringen in på en ny nivå ;-) Måtte sommaren komma fort nu :-)

Oxford Deluxe

.
Enligt mig är Harvard sofforna de allra snyggaste och en dröm till vårt blivande vardagsrum. Gillar verkligen Mios modell av Harvard: Oxford deluxe med snygga armstöd, hjul och sväng i mitten.
.
Jag & E har faktiskt redan varit och kikat på Oxforden i butik. Skulle helst vilja ha en i samma modell som på bild 1 och samma färg som på bild 2 ovan. Supermjuk och härlig att sitta i är den också.  T.o.m. Erik som bestämt sig innan han ens hunnit provsitta att den omöjligt kunde vara lika skön som de kollosala modulsofforna med fet schäslong som jag INTE vill ha hemma hos oss, gillade Oxforden! Tror soffan skulle bli supersnygg i vårt vardagsrum i huset med klassisk stil med en liten twist ♥ Vi får se om den får flytta in hos oss :-)
.
Bilder från Mio

Inköpt

.
Dagen innan nyårsafton åkte jag & en vän till Gävle och gick bananas på diverse affärer. På IKEA inhandlades förutom de obligatoriska ljusen i alla former bland annat superfina skålar och matchande servetter som kommer passa perfekt till tapeten i matsalen i huset ;-) Köpte också fina vardagsglasen "Pokal". Vi har sen tidigare liknande från Rusta men eftersom några gått åt var det dags att fylla på med fler. På mysiga Smaksak blev det 2 nya handdukar från Lexington i ljusgrått och ett ljus man skulle kunna sniffa ihjäl sig på, soft blanket från Yankee candle. Gillar verkligen den butiken och hittar alltid något fint där :-) Lite fler födelsedagspresenter till hjärtat blev det också och lite kläder och smågrejer till mig från mellandagsreorna. Fin fint!

Pimp my car

På en liten presentbutik här i stan hittade jag till min stora glädje "doftgranar", car jars från Yankee candle i favoritdoften nr. 1 Clean cotton! De såldes i 3-pack så förhoppningsvis kommer det lukta riktigt gott i vår bil ett bra tag framöver :-)

Välkommen 2012

.
Brukar inte vara allt för personlig här i bloggen men nu tänker jag faktiskt vara det. Ännu ett år är förbi och ett nytt har just börjat. På nyårsafton blev jag lite sentimental och grät både för det jobbiga som varit och för att 2012 ser ut att bli ett helt fantastiskt år.  År 2011 började min älskade mormor med cellgifter och strålning och hela livet blev tungt. Samtidigt visste jag att ingen skulle spöa skiten ur den behandlingen som min mormor och som tur var hade jag rätt. Nu längtar jag tills sommaren 2012 när hon och morfar kommer upp till Luleå och firar min examen och till sommaren då det blir massor av fika på min nybyggda altan (eller på några flyttkartonger) ;-)
.
Både jul & nyår har varit helt oslagbara. Jag och Erik bestämde tidigt att vi ville fira alla högtider tillsammans och att det var slut med att fira var för sig, det är ju ändå inte roligt när man bara saknar varandra hela tiden. Helt klart värt ♥ Det här innebar visserligen att julafton firades på 3 olika ställen (på själva julafton alltså!) men vi upprepade hela tiden mantrat "nästa år stannar vi i VÅRT hus, nästa år stannar vi i VÅRT hus".
.
Ja huset... Tror fortfarande inte att jag fattat att det absolut finaste hus jag vet står och väntar på oss, att det är jag och Erik som tillsammans ska äga det och bygga ett helt liv där?! Det känns fortfarande overkligt och som om jag är väldigt lyckligt lottad. SOM jag ska gå omkring där och inreda, fixa och dona = drömmen! ♥
.
2012 kommer också handla mycket om min utbildning och mitt blivande yrke. Jag har haft 3 fantastiska år med fantastiska personer i Luleå, kommer definitivt gråta som en tok när jag inser att vi inte kommer ses lika ofta som förr. Samtidigt kan jag knappt vänta på att få pröva på mitt nya liv som sjuksköterska (känns helt surrealistiskt att jag ens ska få kalla mig som det faktiskt ;-P). Jag känner mig redo om än ganska nervös! Och brudar, vi kör väll reunion tour Sverige runt i Götene - Uppsala -Söderhamn- Umeå - Piteå - Älvsbyn - Luleå?! ;-)
.
2012 ser helt enkelt väldigt ljust ut och jag ser verkligen fram mot att uppleva vad det här året har att erbjuda. Just nu är jag high on life när jag träffar alla fina vänner, njuter av miljön jag älskar och av att göra saker jag saknat (fika med hälsinge-vänner, träffa släkten, gå på bandy och loppisar med mamma). Jag njuter i fulla drag och hoppas att 2012 ska fortsatta i samma anda hela långa året :-)
.
Gott nytt år & hoppas alla får ett fantastiskt 2012! (snart tar mitt lilla "jullov" slut och jag lovar att börja blogga ordentligt igen för er som tjatat, har massor av kul att skriva om :-D)
KRAM / Elin

RSS 2.0