Detaljerna gör det

.
Något jag älskar med gamla möbler är detaljerna. Utsmyckningarna på luckorna på vår TV-bänk och på linneskåpet, kanterna på vårt vardagsrumsbord...  Någon har suttit och gjort det här med sina händer. Jag tycker det känns häftigt samtidigt som jag tycker det är himla fint förstås. Men så är jag en sån som får rysningar av att stå på Björkö i stockholms skärgård (Birka) eftersom jag känner "Historiens vingslag"... En riktig historienörd med andra ord! ;-)

Roberts radio

Fy vad fina de här radio(sarna?!) från Roberts radio är!  Skulle gärna vilja ha en blå i köket. Den rosa är också supersöt men jag gillar blått snäppet mer... E brukar inte bry sig nämnvärt om inredning men när vi gick förbi en sån här en gång sa han faktiskt att han tyckte de var fina. Får jobba på det där ;-) Bilder från Roberts radio där det finns fler fina färger att kika på :-)

Jordgubb & lime Cocktail

.
Igår gjorde jag en supergod och enkel efterrätt i fina Cocktailglas! Fick receptet av min handledare och det blev verkligen fräscht och sommrigt. Enkel och snabb att göra var den också, särskilt med en Kitchen Aid ;-)
.
-Till 4 portioner-
1,5 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 Lime
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5-1 L jordgubbar
Mynta
Vispa grädden väl och vänd i yoghurten. Riv i skalet av en halv Lime och pressa i saften från hela frukten. Blanda i flor- och vaniljsocker. Skär av hatten på jordgubbarna (vägrar skriva det korrekta ordet, haha) och skiva dem. Varva gräddblandningen med jordgubbar i ett cocktailglas och pynta med mynta - volia!

Surprise...

.
Jag är inte en person som är lätt att lura (tror jag?!). Jag är en sån som oftast vet vad jag kommer få i julklapp eller födelsedagspresent och jag brukar lyckas få reda på överraskningar i förtid. Igår blev jag dock REJÄLT överraskad...  Jag satt i godan ro och spelade spel med pappa och syrran hemma. Jag var glad och upprymd efter min sista dag på praktiken och att det nu äntligen bara var en helg kvar innan jag fick träffa E efter en månad ifrån varandra. Så ringer det och jag svarar. Det är E som säger att jag ska gå ut på baksidan... Eh?! När jag gör det så står han där på gräsmattan! ♥ Jag blev så himla glad att jag började gråta... Haha Han hade åkt bil hem från Luleå och struntat i tågbiljetten på måndag... Min fina fina älskling ♥

Dumlekakor



Idag bakade jag en av mina absoluta favoriter - dumlekakor ♥ Jag tänkte ta med mig till min sista dag på praktiken och sista dag innan sommarlovet imorgon! Hade slutbedömning idag och jag blev himla glad... Har faktiskt Hatrick i full pott på alla punkter i bedömningsmaterialen nu så det tackar jag min grymma handledare för med lite kakor :-)

Dumlekakor - 20 stycken

200 mg Smör
1 dl Socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 påse Dumlekolor
1 ask Noblesse
20 Folieformar

• Ställ ugnen på 200°
• Vispa rumsvarmt smör och socker luftigt (typ med en KA... ;-P)
• Häv i mjöl och bakpulver
• Låt degen stå i kylskåp i ca 30 minuter (inget måste men degen blir lättare att forma om smöret är för varmt)
• Rulla 20 små bollar i folieformarna på en plåt
• Peta i en dumle i varje boll
• Låt stå i ugnen i ca 10 min.
• Ta ut plåten och lägg en noblesse på varje kaka medan kakorna fortfarande är varma
• Låt svalna


Slutfunderat!



.
Klart och betalt - det blir en Kitchen Aid för mig :-) Idag provade jag bonusmammas röda när jag bakade kakor och oh my vilken fiffig liten sak det är! Baka, laga mat, göra såser och röror... Och snygg så att man blir tokig. Jag kommer att beställa en vit ♥


Fågelbur utan fågel


.
Åh, den här fina fågelburen önskar jag mig i födelsedagspresent! ;-) Skulle vilja ha precis som på bilden med en "Plättis" i och hänga upp den i sovrummet. Vårt sovrum är otroligt vitt och är det något som är fint att bryta av med så är det med gröna växter. Buren kan man köpa här för 199 pix!


Lycka är kärlek

.
Sitter och kollar på lite bilder jag tog på Eriks äldsta brors bröllop i vintras. Superfint och romantiskt såklart ♥ Brudparet gick in till tonerna av storasyster Marias och mellanbrorsan Mickes sång och under själva vigseln sjöng Andreas en sång till sin Therese ackompanjerad av lillebror (Erik). Inte ett öga var torrt efter det!
.
Tyvärr råkade jag pajja mitt objektiv en dag innan bröllopet...! Som tur var hade min snälla farbror lånat ut några av sina objektiv till mig, oturligt hade jag inte riktigt lärt mig hur de fungerade ;-) Nåja, några okey bilder blev det men vad gör väll det med ett så himla fint brudpar? :-)

Pling-plong

.
På förmiddagen har jag opponerat b-uppsatser och responderat på min egen - det gick himla bra! Fick fin beröm av snälla Sandra och hon sågade mig inte till fotknölarna ;-) För att fira att det är gjort och att jag idag har exakt fyra dagar kvar innan jag får sommarlov ska jag och pappa åka och titta på en cykel till mig :-) Jag har samma känsla som när man var 10, hade vurpat med den gamla cykeln och fick åka och välja en ny. Pappa muttrade alltid "du ska alltid välja den dyraste" sen köpte han den jag ville ha ändå, curlingunge...! Nu ska jag då betala själv, kanske önskar jag mig en trampa eller en cykelkorg i födelsedagspresent... Fyller ju faktiskt 22 år om 3 veckor ;-) Ska kika lite extra på fina Monark Karin Cupcake - så söt! ♥

Annie's place

.
Igår umgicks jag med min kära vän Annie och eftersom att hon har så himla fint hemma var jag tvungen att fota lite :-) Annie själv gömde sig i ett hörn för hon ville inte vara med på bild ;-P Men visst har hon det fint och mysigt?! Upptäckte också att ideén att rama in tapeter inte alls var min egen utan hennes! Haha

Sommardröm

.
Jag var och kikade in "Styled by Rachel Zoe" på Lindex. Hittade den här somriga drömmen som fick följa med mig hem! Bjuder på en osminkad och halvsned bild (kakelugnen och självutlösaren fick agera fotograf!)... Tycker det är himla fint med långklänning men har varit tveksam om det varit något för mig som är kort. Men strunt i samma, den här tyckte jag om ;-)

Daisy by Marc Jacobs

.
Mesta tiden av året använder jag min favoritparfym från Clean. På sommaren byts den ut mot Marc Jacobs Daisy ♥ Doftnoterna ser ut såhär; Toppnot: Smultron, Hjärtnot: Violblad & Basnot: Vitt Trä.
Köpte den för första gången när vi var i Rom för 3 år sedan. Sedan dess har den varit en favorit som andas sommar och semester för mig.

Orkide

.
Nu har halva familjen åkt till Sicilien och själv är man hemma och är barnvakt åt blommorna och syrran ;-) . Skämt å sido är jag ganska nöjd med att vara hemma. Solen skiner, alla skolupgifter är klara och inlämnade och om bara en vecka kommer min fina E hem ♥ Mamma har världens finaste Orkideer som blomar som attan. Tycker de är otroligt fina :-)

Borta bra...

.
Jag är lite ambivalent om vad jag ska kalla hemma nu för tiden. Jag säger att jag är hemma nu men egentligen är ju hemma där min lägenhet och min sambo finns = i Luleå. Och är det något jag saknar från mitt riktiga "hem" så är det såklart världens bästa E... Vilken plåga det är att vara ifrån varandra en hel månad. Usch och fy men snart är han hemma ♥ Något annat jag saknar är min egna SÄNG. På båda bilderna har jag bäddat med favoritpåslakan från HM Home. Åh, ibland drömmer jag om min egna säng. Och Erik med för den delen ;-)

Tävling hos Evelina

.
Jag tävlar om ett presentkort på Sovtex hos Evelina.
Det finns verkligen allt möjligt, ,men lite fina kuddfodral, en mysig pläd och gardiner är jag mest sugen på :-)

Beach 2011

.
Beach 2011 kommer jag se ut såhär och såhär! Bikinin kommer vara så fin när man fått lite färg, linnet såg ut att vara gött att dra på sig till och från stranden tillsammans med de snygga jeansshortsen (de här kommer sitta TIGHT på mina rätt bastanta lår men vafasen!) Väskan tyckte jag var en superfin strand- och sommarväska och en riktig picknickfilt måste man bara ha ;-) Allt från HM

Tallrikshylla

.
Inte särskilt unikt nu för tiden är tallrikshyllorna!  Speciellt inte om man kollar in hos många inredningsbloggar ;-) Jag var måttligt trött på tavellister från IKEA och köpte min fina tallrikshylla på loppis för ett år sedan. Den målades då om från furu till vit. Nu sitter den i vårt kök. Eftersom jag har över 40 olika silvertallrikar förvarar jag några här. Kokböcker, fina inredningsböcker och snygga tidningar får också plats. Det bästa är att man kan stuva om och ändra som man vill - perfa :-)

Kitchen Aid

.
Jag är bra sugen på att köpa mig en Kitchen Aid... Min bonusmamma har en röd som jag tänker prova att baka med i helgen ;-) Själv skulle jag nog ta en vit som passar in hur man än inreder men en mintgrön eller rosa skulle vara ganska coolt det med :-)

Blod, svett och kanelbullar

.
Nu har det varit tyst här i några dagar... Har suttit med min B-uppsats heeeeela helgen och bestämde mig för att inte blogga förens den var färdig - nu börjar jag äntligen se ljuset! Allt är färdigskrivet men med 200 ord för mycket :-S Blir att kapa stenhårt för att lärarna ska bli nöjda. Har i alla fall suttit och mumsat på mammas världsgoda bullar, tur det!  Annars är jag skapligt less på att sitta och skriva som en dåre och inte komma iväg och träffa en kotte. I helgen och till veckan ska jag träffa mina fina ♥ Sen är det sista veckan på min underbara praktikplats och sen... SOMMARLOV. I alla fall i en vecka innan jag börjar jobba på ♥-intensiven i Hudiksvall ;-)

Hon har blommor på sin kjol

.
Idag har jag invigt min fina kjol med blommor på! Tycker den är himla sommrig och fin :-) Har dessutom haft halvtidsbedömning på praktiken idag och fick jättefin beröm. Jag har verkligen haft otrolig tur med praktikplatser och handledare under hela utbildningen, hoppas det håller i sig under sista året också... ;-)

Resultat - Tavla

.
Såhär blev resultatet av sprayningen av ramen köpt på loppis! Klicka här för en före-bild av ramen. Jag är jättenöjd, tycker det blev superfint :-) Motivet känner några kanske igen, min favorittapet från Boråstapeters kollektion Falsterbo som jag bloggat om tidigare. Tapetrullen fick jag av min gulliga pappa ♥ Har man inte råd/plats att tapetsera en hel vägg kan man alltid göra såhär istället och få en del av det goda ;-)


Vårt nya skrivbord - Före...

.
Ta-daa! Det här fina skrivbordet hämtade jag hem igår! Så perfekt i Jugend-stil och lagomt stort, precis som jag ville ha det :-) Hittade det av en ren slump för en billig peng.  E tycker inte att vi ska måla det men det tycker nog jag. Antingen vitt eller svart tror jag minsann... Tänk vad snyggt med en äldre skrivbordslampa, en snygg stol och min fina Mac ovanpå förstås ;-) Vi får se om jag kan börja slipa det till helgen eller i nästa vecka.  Just nu tar praktiken och uppsats-skrivandet all min tid - men snart, snart är det sommarlov! ♥

Älskade underbara

.
Ojojoj vad jag saknar min andra hälft just nu. 3 dagar har vi varit ifrån varandra och det är drygt 3 veckor kvar innan han kommer hem till Hälsingland! Usch... Räddaren i nöden är Skype, då kan man både prata, se varandra och luftpussas ;-) Längtar ändå tills han kommer hem, min prins ♥

Sprayning pågår!

.
Sånt här sysslar jag med på kvällarna ;-) Fort som attan går det och fint blir det = bra kombo :-)

Kaffe & kaka

.
Klart att man ska ha fika när man skriver uppsats! För mig blir det kaffe och chokladkakor på vår soliga baksida. Ska dock försöka att inte äta upp alla kakorna i burken ;-)  Kaffeburken köpte jag på en liten inredningsaffär inne stan, resten av prylarna är min kära mammas.

Jeansblå

.
Jag såg i en inredningstidning för länge sedan en trasmatta som var gjord av olika jeans och tyckte den var så fin. Senare var jag hemma hos min älskade mormor varpå hon sa "men en sån kan ju jag göra till dig!", och det gjorde hon också ♥ Tycker verkligen den är superläcker och tänker ha den i köket i Lule. Kommer bli jättefint tillsammans med våra vita köksmöbler :-)

Twinkle twinkle

.
Jag & min bonusmamma sprang på den här fina vasen på en loppis här i stan men jag hade inte råd med den. Bortskämd som man är fick jag den av henne istället för ett försenat påskägg ;-) Tyckte vasen är himla fin med sina stjärnor!

Finaste Hälsingland

.
Här är 2 bilder tagna från bilen under vår lilla roadtrip igår. Det var 22+ och strålande sol hela dagen och idag ska det bli likadant, underbart! ♥ Jag ska sitta på altanen och skriva på min B-uppsats, förhoppningsvis åka och hämta mitt renoveringsprojekt och sen spraymåla några av ramarna jag köpt (bl.a. den här).

Home sweet home!

.
.
Men hallå... Det är ju i en sån här lägenhet jag ska bo. Den här underbaringen ligger i Linnéstaden i Gbg. Älskar de höga fönstren, ljuset, dubbeldörrarna till sovrummet och stuckaturerna i taket ♥ Jag ska inte bo i lägenhet med fula tapeter i köket och bruna lister resten av livet, end of discussion ;-) Bilder från Alvhems mäkleri.

Summertime

.
Idag är det VARMT! På vädrprognosen hörde jag något om 20 + och imorgon skulle det bli ännu varmare... Jag tänker svida om till shorts och mina nya tygskor från Keds och sen packar vi in oss i bilen och far hem till min älskade mormor och till min moster och småkusiners sommarhus. Ska ta med kameran och försöka dokumentera hur sjukt grönt och vackert det är i Hälsingland just nu! Det känns att sommaren är här ♥

Renoveringslycka

.
Idag har jag förutom att ligga i solen, käka jordgubbspaj och läst ut en spännande bok varit och tingat en möbel som jag ska renovera i sommar! :-D Förra sommaren målade jag och E om våra köksmöbler och jag målade bl.a. en tallrikshylla och stolen på bilderna ovan. Just stolen är en favorit som jag hittade ute i vårt garage. Den målades vit och fick en ny klädsel av grå fårull. Nästan 150 år gammal står den nu inne hos oss och är fin ♥ Ska bli spännande att visa mitt nästa projekt... Först måste vi få hem den och till det krävs en släpvagn ;-)

Kristallkronor x flera!

.
Kristallkronor är lite av vår grej hemma ;-) En av dem hänger i vardagsrummet och är från Lisbeth Dahl. Jag köpte den redan till vår förra lägenhet som hade högt i tak där den gör sig allra bäst.  Vi får hoppas att det blir fler höga tak för oss någon gång i framtiden och då kanske flera kristallkronor... ;-) Lisbeth Dahl är ett danskt märke med massor av fint. Här kan man kika mer på deras sortiment.

Lite narkotika på burk?

.
Spinner vidare på läkemedelstemat och visar mina fina burkar som jag inte kunde stå emot att köpa igår! Älskar de små pillerburkarna som bl.a. har innehållit Kodein! För den som inte pluggar till Sjuksköterska är detta alltså ett preparat som vi idag noggrant låser in och dokumenterar varje gång en tablett tas ur förpackningen ;-) Har ingen aning vad jag ska göra med de små burkarna men de var så söta... ;-) Den större burken med "Svea Blandning" köpte jag också. Kan man verkligen få för många fina burkar? ♥

Eftertraktat byte

.
Skolplanscher har ju blivit så himla poppis på senaste! Man har verkligen tur om man lyckas haffa en fin på någon loppis eller liknande. Min älskade (och enda) skolplansch kommer från en nedlagd skola i Bohuslän, fraktad med bussgods till Luleå ;-) Tyckte den passade bra hemma hos mig med tanke på vad den föreställer - Medicinalväxter :-)

Fynd!

.
Åh jag älskar att hitta saker jag letat länge efter billigt ;-) Har varit på jakt efter en stor äldre ram som jag tänkte måla vit och sen rama in någon fin förstoring i, troligen svart-vit. Idag hittade jag en! 100 spänn var himla lindrigt mot vad större ramar brukar kosta så jag slog till direkt ;-) Nu återstår bara att dra på sig målarbyxorna och greppa sprayburken när tid finns. Har också en kul ideé som jag tänker prova! Återkommer med det färdiga resultatet :-)

Hedera helix

.
När E var ensam hemma och skulle sköta om blommorna klarade sig alla förutom Murgrönorna, jag klandrar honom inte ;-) De får inte bli för blöta och absolut inte för torra. Då kommer oftast "spinn" som ett brev på posten :-S Ett tips är att gå på med blomspruta nästan dagligen så att bladen håller sig fuktiga. Trots att de kan vara lite knepiga ÄLSKAR jag dem ♥ Speciellt som här på båge... Ska bli spännande om murisen ovan, eller Hedera helix som de egentligen heter, överlever sommaren så att den kan följa med upp till Luleå i höst. Krukan kostade 10:- på dagens loppisrunda ;-)

Rosengatans lilla affär och café

.
Jag vet att jag är sist ut i Söderhamn med att tipsa om det här stället men jag känner att jag ändå måste! I lilla Stugsund där jag är uppvuxen ligger Rosengatans lilla affär och café. Det är precis som det låter en loppis beläget i ett riktigt villa villerkullahus, ett mysigt fik och en liten butik med nya inredningsprylar. Jag var där för första gången idag och gick omkring bland sanslöst mycket roliga prylar :-) Tydligen ordnar de väldigt mysiga middagar också och på sommaren kan man sitta på den fina innergården och fika. Kommer definitivt åka dit fler gånger och leta fynd ;-) Vad jag fick med mig hem visar jag senare! Bild från Rosengatans hemsida.

Anno 1932

.
Gamla böcker kan vara en jättefin inredningsdetalj som man kan få tag på väldigt billigt om man inte får ärva av någon snäll släkting. Man kan knyta ihop dem med ett snöre och ha som de är, ställa ljusstakar uppe på en trave eller rada upp dem i ett fönster och använda dem som insynsskydd. Min bonusfarmor var distriktsköterska och pluggade till det med hjälp av de här böckerna år 1932. När hon gick bort för ett tag sedan fick jag ärva dem! Himla roliga att titta i samtidigt som de är väldigt fina på utsidan :-) Tänker nog ha dem framme uppe på mitt linneskåp eller i fönstret uppe i Luleå. Tack Anna, Monica & Maggan för böckerna ♥

Loppissommar

.
En sak jag älskar med s-hamn är alla bra loppisar! Ska absolut ta med mig kameran i år och fylla på i min kategori "Butikstips" för er som är sugna :-) Jag har redan fått ett tips om en pryl jag ska försöka lägga vantarna på, återkommer med resultat ;-) Förra sommaren gjorde jag knappt annat än att målade om möbler och åkte runt och hämtade möbler. Tror det blir lite lugnare den här sommaren men bara nästan... Stolen och skåpet på bilden står under trappan här hemma hos min mamma. Båda är loppisfynd som hon målat om.

My cup of tea

.
Nu är jag hemma i S-hamn och har utan att överdriva haft en helt sinnessjuk helg. Massa elände och sjukdom hit och dit men efter regn kommer solsken ;-) De här fina kopparna hade min snälla mamma köpt till mig när jag kom hem. De är i samma serie som tallrikarna jag bloggade om tidigare :-)

RSS 2.0