Stekhett versus Iskallt

.
27 grader varmt idag. Phiu. Som kontrast lägger jag in två bilder från smällkallaste vintern i Luleå. Kanske var det dagen det var -27 grader och ögonfransarna frös ihop på den korta vägen till och från tvättstugan...
.
Nu är en ny kameraladdare beställd, äntligen. Vill ju visa några fina födelsedagspresenter och fota kakorna jag tänker baka efter ett recept som verkar himla smarrigt :-)

Tilda-ängel

.
.
Min sömniga Tilda-ängel med grårandig pyjamas, sjärnmönstrad kudde och vingar bor i vårt sovrum. Det var kärlek vid första ögonkastet och ängeln är otroligt fin, detaljerad och välsydd (tyvärr dålig bild knyckt från mitt eget Styleroom). Tilda-änglar finns i många olika utföranden och man köper mönstren till att sy dem på bl.a. Panduro. När min mamma såg ängeln ville hon också ha en. Sagt och gjort kontaktade jag superduktiga Marlene som sytt min och frågade om hon kunde göra en likadan till, den här gången i färger som passade i mammas sovrum. På posten kom ännu en otroligt fin Tilda som blev en personlig och väldigt uppskattad present :-) Marlene har en egen blogg där hon visar olika "Tildor" och annat fint hon syr - kolla in där!

Ingen sommar utan sommarpratare!

.
Jag älskar att lyssna på Sommar i P1! Brukar dra ut miniradion på gräsmattan när jag är ledig och när jag jobbar kvällspass lyssnar jag på reprisen i bilen på väg hem. Idag pratade Clara Lidström som skriver fantastiska bloggen Underbara Clara. Är trogen läsare sedan länge. Tyckte programmet var riktigt bra och jag håller med henne i mycket och tyckte hon satte ord på mycket som jag också känner. Tänkvärt var det också, precis som många inlägg i hennes blogg är.  Dä ä en klok jänta dä! ;-) Här kan man lyssna på Claras program. Bild från Sveriges radio.

Ester Eleonora

.
Jag hintade till E att jag önskade mig en Ester Eleonora sjal i födelsedagspresent men det blev andra fina presenter. När jag var inne på en liten inredningsbutik här i stan hittar jag exakt den sjal jag ville ha på 40% rea! Ganska otippat men jises så glad jag blev :-) I brist på kameralddare till systemkameran blir det en från Photo booth.

Less is not more

.
En enligt mig fin bäddning som är himla enkel, ganska billig men som känns lyxig får man genom - kanske inte så  överraskande - att ösa på med kuddar! Stapla dem bakom varandra, ha olika färger och mönster, variationerna är oändliga...  Jag gillar att ha minst 7 kuddar men tycker egentligen att det är för lite, det blir 2 till när jag kommer hem till lägenheten i höst ;-)
.
Ett annat enkelt knep som ger en fin detalj är att vika ned överkanten på påslakanet. Extra fint om påslakanet har olikfärgade sidor. Har tyvärr ingen bild på det (gosh vad frustrerande, känns tråkigt att inte kunna ta nya bilder och behöva använda gamla hela tiden - gillas inte men snart är det höst! ;-P)

Snygg sittplats

Åh vilken galet snygg sittpuff! Perfekt att ha när man får gäster som aldrig får plats i soffan... Skulle passa himla bra i vårt vardagsrum rent stil- och färgmässigt också. Finns i grått, lila och beige hos Ellos

Vintage stories

.
Jag gillar inte FÖR mycket spets och rysh pysh i inredning. Volanger på stolar och lampor till exempel, ish! På kläder däremot gillar jag det desto mer ;-) Tycker Kappahls Vintage stories har mycket fint och är lite extra sugen på den fina koftan ovan... Bilder från Kappahl

Från jord till bord

.
Min mamma har verkligen gröna fingrar! Eftersom hon vet att jag älskar ruccola hade hon odlat en massa sorter tills jag skulle komma hem ♥ Bilderna är tagna för några veckor sedan så ni kan ju tänka er hur landen ser ut nu! Någon annan som har gröna fingrar är min svärfar & hans sambo. De odlar, planterar och bygger arrangemang. Det finns alltid något fint att titta på när man kommer ut på Enskär. Nu hade jag ingen kamera med mig ut men ska försöka ta lite fina bilder i midsommar :-)

Love is a burning thing

.
Min sambo är bäst. Jag är så kär att jag får sockerdricka i knäna. Och snygga tatueringar har han också ;-) Tibi. in omne tempus ♥ Har spenderat 2 dagar ute i underbara skärgården. Det blev champagne & jordgubbar på bryggan, mitt första egenlagda nät (det blev 7 abborrar!) och mys i massor förstås.

Ny soffklädsel?

.
.
Jag funderar på att köpa en ny grå klädsel till vår soffa. Den vita är himla fin men börjar bli  trött på den och på alla fläckar som oftast uppkommer 12-24 timmar efter att klädseln nyss blivit tvättad... ;-) På Bemz kan man beställa klädslar till IKEA-soffor - perfekt! Är sugen på färgerna Graphite grey eller Zink grey. Tycker den vänstra ser lite lila ut på förstoringen men inte på andra bilder hos Bemz så vi får se. Har beställt hem tygprover som jag ska kika på innan det tas något beslut. IKEA själva har också en fin grå klädsel, "Svanby" som är med i kampen den med ;-)

Happy birthday to me!

.
Yey! Då har man alltså passerat 22-årssträcket och det känns damn good! :-) Fredagen var underbar med god mat, jordgubbsårta och fina presenter... Lite nya kläder, ett par stövlar från Hunter med tillhörande sockar i vit fleece, fin fårpläd, ljuslykta, koppar, bakskålar från Ib Laursen, en egen borr, skruvdragare + en sån där skruvlåda (nu ni ;-P), matta från Pappelina påväg hem till mig och lite cash som jag har stora planer för fick jag av mina nära & kära. Jag är så tacksam för min fina födelsedag - TACK till er som grattat mig på mobilen & på Facebook! Fina ni ♥

Lexington summer 2011

Åååh, ge mig ett bäddset från Lexington tack! Hutlöst dyra men kanske värt med tanke på kvalité och att de är supermjuka och sköna p.g.a. trådtätheten. Gillar verkligen Lexington Summer living 2011. Massor av vitt med blå små stjärnor, kanske blir det en grytlapp eller en löpare till köket därifrån? :-) Bäddsetet på bilderna är från vårkollektionen. Bilder från Lexington Company

I've got stripes

Vilken himla bra dag! Finfin kväll på HIA, högsta betyg i sista kursen som SSK-student T4 också lite shopping på det. Köpte en klänning för nästan ingenting som jag tänker nöta i sommar. Kanske köper en till i en annan färg? Haha ;-)

Back to business

.
Min minisemester börjar gå mot sitt slut... Imorgon börjar jag jobba på bästa ♥-IVA, ska bli så kul att träffa alla fina kollegor och skönt att få använda hjärnan igen. Juni kommer bli intensivt, nästa vecka firar min morfar, min pappa, min kusin och jag själv födelsedagar! Veckan efter är det midsommar och syrrans födelsedag. Massor av tårta och mys lär det bli med andra ord, jag tackar då inte nej! ;-)
.
Bilden på svanparet tog jag i stugan nu i helgen. Visste ni att svanar har samma partner livet ut? Så fint, lite som mig och underbara E kan man hoppas... ♥

Jordgubbspaj

.
Igår hade jag och mamma myskväll med jordgubbspaj och film ♥ Det finns inget jag inte kan prata med min fina mamma om och dessutom är hon bäst på att baka, vinnande kombination ;-) Den här supergoda och jordgubbspajen gjorde vi igår, prova ni med!
-
Till degen:
• 150 g smör
• 1 dl socker
• 3 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
-
Till fyllningen:
• 1 ägg
• 2 dl Creme fraiche
• 0,5 dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
• 1 liter jordgubbar
-
Degen gör man genom att blanda alla ingredienser och tryck ut i en smörad form. Ställ sedan i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 °.
-
Fyllningen görs genom att vispa ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Hacka jordgubbarna i bitar och häv i. Häll sen fyllningen i pajskalet och grädda pajen längst ned i ugnen i 25 minuter - Klart!

Sockerlåda

.
Tycker Sockerlådorna man kan hitta lite här och där är himla fina. Hemma i Lule har jag min på vår hatthylla som vi slänger vantar och sånt i. Min fina mamma har en på altanen och planterar blommor i - här med fina pelargoner :-)

Packa pappas kappsäck

.
Hittade de här superfina kappsäckarna på loppis idag, undrar vilka städer och länder de har besökt innan de nu får en tur och retur till Luleå?! Tycker de är supersnygga med sina lås nitar och sen var det lite kul att båda väskorna är i samma modell. Jag ska nog använda dem som förvaring till alla mina tidningar i vardagsrummet.  Skulle vara snygga ovanpå eller under vårt linneskåp eller kanske ovanpå en garderob :-)

Sommar på flaska

.
Finns det något bättre än riktigt god saft på sommaren? Måste tipsa om en rikitg favorit: Icas ekologiska jordgubbssaft. Smakar alldeles lagom sött och riktiga jordgubbar. Mmm ♥ En annan tokgod men inte fullt så "naturlig" saft är Fun Lights Wild strawberry and watermelon som jag smakade igår - galet god!

Stjärnor & blått

.
= Två av mina riktigt stora laster. Dock inte i för stor dos, det är inte fint någonstans! En blå Viggo-matta med stjärnor från Pappelina har jag suktat efter länge... Himla lämpligt med en plastmatta i köket som man kan torka av spill på utan att det blir fläckar och dessutom är de snygga. Funderar på att ha jeansmattan i sovrummet istället och skramla ihop till en Pappelina i köket... Vore inte helt dumt :-) Bild på Pappelina från DesignOnline

Carpe diem

.
- Sveriges mest uttjatade mening inom inredning, främst hos "Shabbyhem". Himla fint tycker jag uttrycket är ändå. Har det själv som ett stort väggord i silver i vårt vardagsrum.
.
Just nu lever jag verkligen efter just det, att fånga dagarna så mycket det bara går! Det blir lite mindre bloggande eftersom jag mest är ute och flänger men det blir bättre mot hösten, promise ;-) Jag njuter av sommaren och allt annat fint i livet just nu ♥

Bloggtips

.
Jag vill tipsa om en mysig inredningsblogg som heter Isabelles drömmar. Det är en duktig tjej som bloggar om inredning och framför allt tipsar hon om massor av fint pyssel och visar saker hon själv gör. Den fina stegen här ovan har hon till exempel gjort själv, själv har jag en likadan köpt på Åhlens i vårt badrum *Slöast i stan* ;-) Kika in hos henne vettja!

Tolix...igen!

Åååh vad snyggt det skulle vara med en galvaniserad eller vit Tolix-pall som sängbord hemma hos oss! Kanske med en snygg industrilampa i stil med de jag bloggade om här ovanpå.  Lite för dyra för min budget är de än så länge men en vacker dag... ;-) Bilder från Urban Living

Syren

.
Jag ÄLSKAR syrener! Finns det något somrigare än att öppna dörren och känna den där doften eller att ha syrener i en fin vas på bordet? Får jag någon gång ett hus med trädgård ska jag utan tvekan plantera vita syrenbuskar där... :-)

Sommaren är min...

.
Och nu så vill jag sjunga 
att sommaren är skön, 
och träden är så fina 
och marken är så grön, 
och blommorna är vackra 
och höet luktar gott 
och solen är så solig 
och vattnet är så vått, 
och lille fågeln flyger 
i boet ut och inn, 
och därför vill jag sjunga 
att sommaren är min.

Och jag vill också sjunga 
att fjärilar är bra, 
och alle söta myggor, 
dom vill jag också ha, 
och jag är brun om bena 
precis som det ska va, 
och därför vill jag sjunga 
att bruna ben är bra.

Och jag har nya fräknar 
och prickigt sommarskinn, 
och därför vill jag sjunga 
att sommaren är min ♥

Sol, vind och vatten

.
Jag åkte ut i sommarstugan och blev kvar ett tag ;-) Otrolig sommarvärme är det både i luften och i vattnet. 26 grader i skuggan...! Jag har vågat mig på att bada och fått lite fler fräknar i plytet när jag legat på bryggan och läst. För er som undrar om jag inte har ett jobb att gå till kan jag berätta att jag har lyxen att vara ledig 2 veckor efter skolavslutet. Jag är alltså ledig en hel vecka till innan det blir jobb på världens bästa arbetsplats - HIA i Hudiksvall (HIA = Hjärtintensiven).  Jag har jobbat där 3 somrar i rad nu plus halvåret innan jag började plugga till sjuksköterska och tycker fortfarande att det är lika kul att komma tillbaka :-) Men nu - ännu en underbar veckas ledighet!

God morning sunshine!

.
20 grader i skuggan.
LEDIG.
Jordgubbar och vaniljyoghurt.
Sommarstugan & grillning med familjen ikväll

Swedish Grace

Upptäckte Rörstrands "Swedish grace" i ett inredningsreportage för ett tag sedan. Gillar särskilt porslinet i färgen Himmel. Kanske något man ska börja samla på? Här kan man kika mer på serien och klicka hem något fint om man vill det :-)

Bildbomb från skärgården

.
Nu är jag hemma från några härliga dagar i E:s sommarhus på Enskär i Söderhamns skärgård. Det är det här jag inte kan eller vill vara utan - naturen i Hälsingland, havet, familjen och sommarstugorna! Jag & E har förutom att bara ligga på bryggan i solen och slappat försökt uppfostra svärfars hund, varit på utflyckt till mysiga Rönnskär, traskat över ön och sakletat i vrak som spolats upp på Enskärs baksida, grillat och bara njutit ♥ E har jobbat en del också och satt upp superfina spröjs på fönstren i tornet (fotade huset innan det var gjort) och sågat ved. Jag försökte mig på att såga med motorsågen men jag var så oduglig att jag gick och la mig på bryggan och läste Lantliv istället... ;-D Har fått lite nya fräknar och en massa frisk luft och energi. Jag ♥ havet!

RSS 2.0