Räkbakelse med ostkrokskross

.
Igår var det finmiddag med massor av god mat... Menyn var följande: räkbakelse med ostkrokskross till förätt, potatisgratäng & qournfileé med godaste såsen (vitlök, grönsaksbuljon & creme fraiche) till varmrätt och Lime- och gräddröra med jordgubbar till efterrätt. Mmm! ♥ Räkbakelsen hade jag provat en gång innan och blivit helt frälst eftersom den ÄR så god. Så god att den t.o.m. platsar på ett bröllop, min fina klasskompis Linn hade det nämligen som förrätt på sitt :-) Rekommenderas verkligen!
.
Till 4 bakelser
.
8 brödskivor (t.ex. formfranska)
1/2 dl vispgrädde
140 g majjonäs
2 msk rödlök
2 msk gräslök
Ostkrokar
Räkor
.
(vill man kan man blanda i 2 msk kaviar och dill i röran men det struntade vi i ;-P)
.
Använd ett glas och stansa ut 8 rundlar i brödet. Om man vill kan man toasta eller steka brödet så att de blir krispigt och gott eller så har man det som det är.
Vispa grädden och blanda i majjonäs, rödlök och gräslök. Lägg 2 rundlar ovanpå varandra och täck med röran emellan och runt om.
Låt stå i kylskåp i några timmar.
.
Rulla kanterna i krossade ostrkrokar och dekorera med räkor och lite gräslök (och lite ex. kalixrom om man vill) - klart! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0