Overkligt

 
Älskade lillskrutt. Sen vi fick veta att vi väntade på dig var livet aldrig mer det samma. Du är en kärleksbebis  till 100%, så otroligt efterlängad och älskad redan när du bara var några millimeter stor och inte gjorde så mycket väsen av dig mer än att bara finnas. Nu börjar det bli lite trångt  för dig i magen och när du flyttar rumpan från sida till sida känns det som om alla organ möbleras om... ;-) Lyckan över att få bära dig och att du är hälften av din underbara pappa och hälften av din tokiga mamma gör mig alldeles varm i hjärtat.  Vi undrar vem du är, hur du ser ut och om du kommer gilla att bo ute hos oss i huset. Du får gärna komma ut till oss snart för vi längtar så mycket efter dig ♥ / Din mamma & pappa

Snö <3

 
 
Underbart när det som igår såg ut såhär utanför fönstret! Behöver jag berätta att jag längtar ihjäl mig efter att julpynta? ;-) Synd bara att allt vitt regnat bort idag :-/

Projekt renovera trappan

Skrapa, skrapa!
 
Mäklarens före-bild
 
En vit trätrappa har alltid varit en dröm... Vår kära trappa var inklädd i röda och beiga plastmattor och under väntade ett härligt lager av svart gammalt klister. "Det där är ett riktigt sliiiiit-göra!", "Föd barn först!" är det många som sagt om planerna att renovera och vitmåla. I helgen fick vi för oss att vi nog kör på, vänta är ändå inte vår starka sida ;-D Sagt och gjort revs mattorna bort och nu har vi alltså börjat skrapa bort klistret. Tror att det endast är första lagret som ska skrapas av för hand och sen kommer någon slags slipmaskin till vår undsättning. Har i alla fall slipat drygt hälften av trappstegen, kortsidorna ger för jobbig arbetsställning så det får herrn i huset ta tag i när han kommer hem - inte så pjåkigt för en höggravid kvinna ändå! ;-)

Vardagsrummet/Matsalen före & efter

Mäklarens före-bilder...:
 
Här kommer lite bilder från vårt vardagsrum/matsal! Än är det inte riktigt färdigt men en bra bit på vägen har vi absolut kommit! Lägger in några före-bilder så kanske ni själva ser att rummet som det är nu tidigare bestod av två rum. Det vi har gjort är att ta ner en bärande vägg, satt upp limträbalk i taket, brutit upp golven och tagit fram orginalträgolvet  som fanns under i bägge rummen, trägolvet har sedan slipats och behandlats, väggarna tapetserat och höga lister som det redan fanns i det förra vardagsrummet har satts upp i hela "det nya rummet". Istället för två små har det alltså blivit ett stort rum, drygt 10 x 4,5 m som så småningom kommer ha fönster mot alla väderstreck. Så småningom kommer nämligen matsalen att öppnas upp mot köket som ska bytas ut och renoveras - vi tror att det kommer bli SÅ bra! :-)
 
Ni får ha överseende med lite skarvsladdar, tavlor och lampor som inte är uppsatta och dyl. - småfix som vi inte tagit tag i ännu ;-) Hur som älskar vi verkligen vårt hus, det blir precis så fint som vi hoppats på ♥
 
 
 

En smygkik

 
Vad glad jag blir när jag får kommentarer som i de två senaste inläggen, att ni tycker jag ska börja blogga igen! Jag har faktiskt plockat ihop lite bilder till en ny header så nu får vi se.
 
I helgen lär det dock inte bli något vidare bloggande eftersom Erik ska på styrelsemöte i Sthlm och utifall bebisen skulle få för sig något följer jag med och shoppar under tiden. Postar en bild från vårt vardagsrum så länge. Fotöljen i Howard modell, "Oxford Deluxe" kommer från Mio och har förstås en matchande soffa som vi fick i examenspresent av våra underbara familjer ♥ Tycker de är grymt snygga och dessutom otroligt sköna att sitta och mysa i, favoriter hemma hos oss :-)
 
Återkommer med fler bilder från vardagsrummet och resten av huset!
 
Kanske någon som känner igen tapeten i bakgrunden föresten? ;-) 

Elin hjärta Erik = ...

 
Skulle gå in och hämta ett recept på en tacopaj jag gjorde en gång och insåg hur mycket jag saknar bloggen! Anledningen att jag inte börjat blogga igen ännu är att jag inte riktigt kan bestämma mig om jag vill starta en helt ny fräsch blogg eller bara renovera den här en smula. Ska klura någon dag till... ;-)
 
När jag bläddrade i arkivet kunde jag inte undgå att kolla vad jag skrev den 18 november förra året... Det är nämligen så att på just det datumet i år väntar vi på något helt fantastiskt - en redan högt älskad och efterlängtad liten bebis! ♥ Vi är så lyckliga och förväntansfulla på att få bli en till här i huset :-) Med tanke på vilket inlägg jag skrev på just det datumet 2011 måste man ju säga att det verkar vara ett riktigt lyckodatum för vår del, eller vad säger ni? ;-)

RSS 2.0